.

Façana de l'Ajuntament del Morell. Foto: Cedida

Façana de l’Ajuntament del Morell. Foto: Cedida

L’Ajuntament del Morell convoca la III edició de la beca de recerca i investigació Xavi Catà Pros, una iniciativa que s’atorgarà al millor projecte d’investigació inèdit en els camps del medi ambient, la salut, la sostenibilitat territorial, la cultura, l’antropologia, la sociologia i la música en l’àmbit de la Vall del Francolí i amb relació amb el municipi del Morell.

L’ajut es divideix en dues línies: d’una banda, un projecte professional individual o col·lectiu elaborat tant per morellencs i morellenques com per veïns d’altres municipis, que rebrà 2.500 euros i, de l’altra, cinc treballs de recerca, de l’alumnat de primer i segon de batxillerat de l’INS El Morell del darrer curs lectiu en el moment de la convocatòria, que hagin obtingut almenys una qualificació de 8 sobre 10. En aquest últim cas, es repartiran 1.500 euros, repartits per ordre de projectes guanyadors segons el criteri del jurat (500 euros, 400 euros, 300 euros, 200 euros i 100 euros).

Les propostes ja es poden presentar i la convocatòria es mantindrà oberta durant 60 dies a comptar a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria al BOPT. Les bases de la beca es poden consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament del Morell o a través d’aquest enllaç.

L’origen de la iniciativa La beca, nascuda l’any 2015 amb el suport de la Plataforma Cel Net, ret homenatge a Xavi Catà Pros, un activista mediambiental i veí del municipi que estava molt vinculat a aquesta entitat morellenca, a la vegada que era molt actiu en la vida cultural i social del poble.

La primera edició la va guanyar l’ambientòleg i consultor en dret ambiental Joan Pons, amb el treball “L’impacte dels serveis ambientals dels ecosistemes en el benestar de les persones a la Vall del Francolí”, mentre que la segona edició va ser per al treball “Impacte del complex petroquímic de Tarragona en l’exposició a metalls i la infertilitat masculina”, del grup de recerca del Centre de Tecnologia Ambiental, Alimentària i Toxicològica (TecnATox), amb la Dra. Montse Marquès, al capdavant de la recerca.