.

.

TOTS 21

Oficina local de l'habitatge. Foto: Google

Oficina local de l’habitatge. Foto: Google

La Generalitat de Catalunya va anunciar, el passat dilluns 22 de maig, l’obertura de la convocatòria d’ajuts per valor de 161 milions d’euros per a la construcció d’un total de 3.100 habitatges de lloguer social repartits en 82 actuacions de 38 municipis. Pel que fa a Tarragona, es preveu construir els ja anunciats 160 habitatges de lloguer social a la parcel·la M3 del pla parcial 10, una xifra d’habitatges que és possible que finalment s’incrementi amb, aproximadament, una vintena més. Es tracta del projecte del Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes (SMAHUSA) que ha de rebre els fons europeus Next Generation. El pressupost de construcció és de 28,7 milions d’euros i la subvenció serà de 6,9 milions d’euros.

L’objectiu d’SMHAUSA, tal com ja es va explicar, és que aquest projecte es dugui a terme mitjançant una col·laboració publicoprivada i, en aquest sentit,  es continua treballant per cedir el sòl en dret de superfície a una fundació del tercer sector homologada com a promotor social d’habitatge. D’aquesta manera, després d’un termini de 75 anys, tant el sòl com la construcció reverteix a l’administració.

Els 160 habitatges de lloguer social estan projectats perquè siguin energèticament eficients, amb prop de 80 metres quadrats computables de mitjana, aparcament i traster. S’ubicaran en dos edificis de 6 i 14 plantes d’alçada més àtic i comptaran amb una zona enjardinada, a més de dos locals i 25 places d’aparcament comercial. També es treballa per tal que, com a mínim, el 25% dels 160 habitatges es reservin a joves menors de 35 anys i un 25% s’adrecin a majors de 65 anys i/o a persones amb capacitats diverses.   

Al procés de selecció d’actuacions, convocat el maig de l’any passat, s’hi van presentar 267 actuacions ubicades a 93 municipis i se’n van seleccionar 82, entre les quals es troba la del pla parcial 10 de Tarragona. A partir d’ara ja es pot demanar la subvenció, que és de fins a 700 euros per metre quadrat de superfície útil amb un màxim de 50.000 euros per habitatge construït.  Els promotors de les actuacions seleccionades que siguin titulars del sòl o d’un dret que permeti l’edificació disposen d’un termini de 5 mesos per presentar la sol·licitud i la documentació corresponent. Aquest termini és de 6 mesos en el cas que els promotors dels habitatges adquireixin el dret que li permeti edificar (dret de superfície o concessió administrativa) amb posterioritat a la publicació d’aquesta convocatòria, com és el cas del projecte projectat al pla parcial 10 de Tarragona.