TOTS 21

Dídac Nadal. Foto: Cedida

La gran incògnita de quina serà la decisió que prengui el portaveu municipal del Pdecat a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, es resoldrà la setmana vinent, previsiblement dimecres, quan es convocarà un comitè local del partit per avaluar com queda la formació després de la desbandada de càrrecs del partit en diferents llocs de Catalunya i de significats càrrecs de la Generalitat per passar-se a Junts x Catalalunya.

Segons ha sabut Tarragona21, entre un 7 i un 8% dels militants s’han donat de baixa a Tarragona ciutat. Hi ha debat al sí del comitè local i del partit a Tarragona, segons ha confirmat Tarragona21, com està passant en altres municipis el Tarragonès, comarca on només s’han manifestat tres caps de cartell i cap alcalde a favor de canviar de partit o han fet ja el pas, segons ha confirmat a aquesta Redacció el cap comarcal del Pdecat, David Melero, fet que contrasta amb la desbandada que s’ha produït al Baix Camp, amb 50 baixes, d’elles, 17 d’alcaldes.

David Melero. Foto: Cedida

Només tres baixes al Tarragonès

Les baixes són la de l’equip del Pdecat a La Canonja, amb la cap de llista al capdavant, Maité Olivé – a l’oposició municipal-, el cap de llista de Junts x Altafulla, Hèctor López-Bofill, i el cap de l’oposició a Renau, Jordi González. A Altafulla el segon -i darrer regidor del Pdecat- es manté al partit.

‘Que no hi hagi baixes no vol dir que no n’hi hagi d’haver alguna més endavant, però m’estranyaria, perquè no és el que m’han manifestat a mi’, subratllava Melero a Tarragona21 dijous passat, dia en què havia parlat amb tots els alcaldes i caps de grups municipals de la comarca. ‘Entendria que hi hagués algú que volgués marxar, la situació és difícil, però nosaltres no pressionem ningú’, tampoc a Dídac Nadal, ha destacat Melero, cap comarcal des del mes de febrer i que ha volgut posar l’èmfasi en què el Pdecat està centrat en els consistoris on governa a desenvolupar polítiques socials davant la crisi econòmica generada per la pandèmia.

El comitè comarcal es planteja celebrar una reunió virtual la setmana vinent, reunió que no s’ha pogut fer abans de manera presencial per la pandèmia.

J. Garcia