.

.

TOTS 21

Carles Puigdemont, en una imatge d’arxiu.

Potser no és una desbandada pròpia de l’exèrcit italià, però en presenta símptomes molt semblants. La crisi del PDeCAT com a eina política rellevant és un fet, i si bé a la demarcació de Tarragona no arriba als nivells gairebé catastròfics d’altres zones del pais la via d’aigua comença a ser considerable. I pitjor encara, visible des de que aquest dijous, Junts per Catalunya ha fet públic un comunicat on s’afirma que «quasi la totalitat dels membres del PDECAT del Baix Camp s’uneixen al projecte de president Carles Puigdemont».

Segons la nota de premsa, «la gran majoria d’alcaldes i caps de llista» del partit al Baix Camp,l’abandonen per sumar-se a Junts per Catalunya. Els acompanyen càrrecs dels SSTT de la Generalitat de Catalunya, el President del Port, i la gran majoria de militants i altres persones rellevants del partit de la comarca»

El llistat de persones que han fet la ziga-zaga abasta, segons el comunicat, «els alcaldes de l’Aleixar, Les Borges del Camp, l’Argentera, Maspujols, Prades i Riudoms, fins ara del PDeCAT, i els caps de llista de Arbolí, L’Albiol, Castellvell del Camp, Cambrils, Colldejou, Capafons, Duesaigües, Mont-roig del Camp, Riudecanyes, Riudecols, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, així com representants de Botarell, Vilaplana, Vilanova d’Escornalbou i Vinyols i els Arcs». Tots ells «han fet pública la seva baixa del partit demòcrata i el seu suport al nou projecte del president Carles Puigdemont. A la pràctica, això representa que els equips municipals d’aquests municipis (més de 50 regidors, la gran majoria dels de la comarca), 7 Consellers Comarcals juntament al President del mateix Consell Comarcal, i la gran majoria d’associats dels municipis de la comarca s’incorporen a Junts per Catalunya». sergi pedret

La bona noticia pels demòcrates és que el batlle de Reus, Carles Pellicer, sí que es manté fidel al partit, juntament amb l’alcalde d’Alforja i president regional del PDeCAT a la vegueria del Camp de Tarragona,.Joan Josep Garcia.

«Els alcaldes i caps de llista consideren que cal estar al costat del sentir majoritari dels seus ciutadans i per tant donar compliment al mandat de l’Assemblea Nacional i del Consell Nacional del PDECAT de desembre 2019 de transitar cap a Junts de Catalunya». Una condició «que després dels darrers moviments del partit demòcrata consideren que no hi ha cap intenció de complir. Els alcaldes i caps de llista del Baix Camp consideren que han d’estar al costat de la defensa de la llibertat del país, d’aquells que estan patint la repressió per treballar en aquest sentit».

Així mateix, afegeix el comunicat, «els càrrecs locals creuen que el projecte de Junts per Catalunya defensa els valors i el projecte de país pels quals van entrar en política, perquè té la capacitat d’aglutinar una gran majoria dels ciutadans i ciutadanes que tenen com objectiu construir un país lliure i pròsper i perquè consideren que el país reclama una adaptació de les maneres de fer política que permetin unir totes les sensibilitats en un projecte comú. Els alcaldes i caps de llista del Baix Camp creuen que Junts per Catalunya és l’únic camí per construir un moviment ampli, transversal i majoritari que permeti assolir la independència de Catalunya, en el qual hi trobarà lloc qualsevol persona que cregui en la llibertat, el progrés i la justícia social», conclou la nota.

Redacció