.

.

TOTS 21

Presentació del curs a docents

Aquest mes de març s’ha posat en marxa el Projecte de l’Anella Verda, que pretén promoure el coneixement d’aquest pulmó verd entre la comunitat educativa i el conjunt de la ciutadania.

El projecte està impulsat per les entitats Gent Amiga de l’Anella Verda i l’Associació Educació i Acció i compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET).

La primera actuació del projecte és un curs per a docents i educadors sobre els camins de l’Anella Verda. L’objectiu és que el professorat conegui aquest entorn verd i impulsi treballs de recerca i innovació dels diferents nivells educatius (primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional i universitat) des de múltiples perspectives: patrimonial, mediambiental, turística, esportiva…

El 27 d’abril vinent 130 alumnes de diferents escoles verdes del territori faran una trobada en un dels camins de l’Anella. L’IMET també promourà un concurs per premiar les millors propostes dels centres educatius en relació als camins de l’Anella Verda. En una segona fase també s’obriran noves iniciatives, com que els centres de secundària puguin desenvolupar el seu servei comunitari amb tasques a l’Anella Verda.

Els centres que s’acullin al projecte rebran el distintiu de Gent Amiga de l’Anella Verda i gaudiran d’una exposició itinerant que s’inaugurarà el mes de maig. Per la seva part, els docents que realitzin el curs rebran un certificat oficial a la formació per part de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès.

El conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, ha remarcat que l’objectiu del projecte és “donar a conèixer l’Anella Verda, redescobrir aquest magnífic patrimoni natural i fer possible que la ciutadania s’hi impliqui per tenir-ne cura, gaudir-ne i difondre-la”.

El projecte s’estendrà a partir de l’abril a entitats i el conjunt de la ciutadania, des de múltiples vessants. Per exemple, es preveu que es puguin desenvolupar plans ocupacionals o actuacions adreçades a jovent en risc d’abandonament escolar per mantenir o millorar aquest entorn. Una altra actuació anirà adreçada a les associacions o escoles que ho desitgin, que podran apadrinar un racó de l’Anella Verda.