.

Els infants assistents van gaudir d’allò més amb les activitats proposades per la Míriam. Foto: Cedida

Míriam Prat va néixer fa 36 anys a la població de Sort, a la comarca del Pallars Sobirà. Resident a la demarcació de Tarragona, ella i la seva família viuen a Reus des de fa uns anys. Formada en Educació Musical per la Universitat de Barcelona (UB) la seva vocació docent a les aules està vivint un parèntesi gràcies a l’impuls d’un projecte personal: el de creadora de continguts al món virtual d’Instagram, on el seu perfil @mirpratur té més de mig milió de seguidors.

La seva vessant com a influencer neix l’any 2012, ara bé, aquest 2024 també és molt especial gràcies a la publicació del seu primer llibre ‘Crear sin Parar’, de l’editorial Penguin Random House.

Durant la presentació ha rebut el suport de la seva família, amics, amigues i influencers com @neusmoya.podologa, @marinacabero, @ruxandaghemis, @crisorroche i @kidslapera.

Què t’ha portat a escriure aquest llibre?

Després de crear contingut durant molts anys, vam decidir amb l’Editorial Penguin Random House crear un llibre amb les manualitats més aclamades del meu perfil d’Instagram, així com algunes d’inèdites també.

Teníem clar que volíem un llibre realment útil tant per a mestres com per a famílies, un llibre creat per a convertir-se en el manual de les manualitats, perquè mai més es facin la pregunta de: “què podem fer ara?”. Allà hi trobareu més de 100 manualitats, receptes i tips per a tota la família.

Has presentat el llibre recentment a la llibreria Abacus de Reus on has realitzat un taller amb tres manualitats molt icòniques per tu i en el que hi han participat una vintena d’infants. Aquestes manualitats reprodueixen part de l’essència del llibre?

Efectivament, la finalitat del llibre és que pares i fills connectin i que passin bons moments en família, tal i com ho hem fet a través d’aquest taller. Aquest llibre va més enllà de transmetre coneixements, es transmeten valors i emocions.

Està dedicat a algú?

Si, als meus dos fills, les dues personetes que m’inspiren a fer totes les activitats.

Influencers com @kidslapera, @crisorroche, @neusmoya.podologa, @ruxandaghemis o @marinacabero van recolzar l’autora. Foto: Cedida

Tens previst que el taller realitzat a la presentació pugui ser itinerant en d’altres llibreries?

Estem oberts a qualsevol tipus de proposta. Si hi ha alguna cosa que trobo a faltar de crear contingut per les xarxes socials és estar en contacte amb els peques, així que és fantàstic poder fer tallers i sentir-los més a prop.

Tens alguna activitat preferida per tu de les exposades al llibre?

Crec que totes les activitats són molt entretingudes, molt motivadores per als infants. Estructurat en les estacions de l’any, totes són activitats que s’allunyen de les pantalles, molt presents avui en dia. Possiblement les meves activitats preferides són els slimes perquè també sol ser-ho la dels nens i nenes i veure’ls gaudir és meravellós.

Per acabar, creus que els infants d’avui en dia li treuen partit a la seva capacitat imaginativa?

Personalment crec que haurien de crear més, per això he creat aquest llibre bàsicament. Han de crear més, descobrir, experimentar. Així es com es potencia la imaginació i la creativitat.