.

.

TOTS 21

Més de 1.100 tarragonins i tarragonines estan en llista d’espera per accedir a una plaça de gran dependent en residències públiques, segons dades parlamentàries del mateix departament d’afers socials de la Generalitat. En el conjunt del país aquesta xifra s’acosta a les 20.000 persones.

Segons la diputada socialista per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, “ens trobem amb la denúncia de moltes famílies que veuen com els seus familiars moren mentre esperen accedir realment a una plaça pública tenint ja tant la valoració de la dependència com el pla personalitzat elaborat.”

“És penosíssim, per dir-ho suaument, que mentre ens trobem amb aquesta realitat injusta que clama el cel el Govern del senyor Torra, responsable polític d’aquesta situació, dediqui les seves energies a escriure cartes al president de Kosovo”, ha reblat la diputada del PSC.

Per la diputada vallenca “Catalunya no es mereix un Govern (Junts per Catalunya i ERC) que es dedica a la gesticulació patriòtica constant i a alimentar la confrontació mentre al mateix temps els efectes de la seva incompetència cauen sobre els sectors més dèbils de la nostra societat com és el cas de les persones grans en situació de dependència.”

En aquest sentit Rosa Maria Ibarra ha preguntat al Govern independentista “quina solució ofereix a les famílies d’aquests catalans i catalanes que no poden esperar sine die? Optar a una plaça privada, amb uns preus que en molts casos estan a l’entorn dels 2.000 euros mensuals? Saben els diputats d’ERC, Junts per Catalunya i la CUP quina és la realitat dels ingressos econòmics mensuals d’una família en aquest país?”

Finalment, Núria Segú ha reafirmat el compromís del PSC de treballar sense descans “per exigir al Govern de la Generalitat que garanteixi un model d’atenció a les persones amb dependència que atorgui la seguretat en l’exercici dels drets que tenen garantits per llei. Ni més, ni menys. No farem ni un pas enrere en aquesta exigència d’uns serveis eficients per a la gent gran d’aquest país. No té sentit parlar cada dia de la “dignitat de Catalunya” i, al mateix temps, menystenir la dignitat dels catalans i catalanes amb necessitats reals i urgents a peu de carrer”, ha conclòs.