.

Una imatge de les sessions de teatre. Foto: Cedida

Properament el Celler de Vila-seca acollirà diverses sessions de teatre interescolar per als alumnes de les llars d’infants, escoles i instituts de Vila-seca.  Un total de 3.607 alumnes gaudiran d’aquestes propostes de teatre que tindran lloc entre el 20 de novembre i l’11 de desembre.

Els alumnes d’I5, 1r i 2n de primària de Vila-seca gaudiran de l’obra “Hai, la pescadora de somnis” el dilluns 20 de novembre al Celler de Vila-seca, un espectacle participatiu, que interpel·la les emocions dels infants i que convida a fer volar la imaginació, amb un gran protagonisme de la música.

D’altra banda, el dimarts 21 de novembre, el Celler acollirà “L’hort de can Pitrocs”, per als alumnes d’I2, I3 i I4 de les llars d’infants i les escoles. Aquesta obra, de La Guilla Teatre, pensada per a educació infantil, ens parla del naixement d’una amistat basada en la necessitat d’ajudar i de ser ajudats i de respectar allà on vivim i les llibertats de cadascú.

Més endavant, el dilluns 27 de novembre, “The plastic mermaid” serà representada per als alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària de les escoles de Vila-seca. Es tracta d’una versió del clàssic on es reflexiona sobre la utilització del plàstic a la nostra vida quotidiana i què es pot fer per a salvar els nostres oceans i el planeta.

Pel que fa als alumnes de la ESO, assistiran a la representació de l’obra “No em ratllis!” que tracta sobre la prevenció dels riscos associats al consum de substàncies addictives. Es tracta d’una activitat de teatre-fòrum dinàmica que consta de dues parts. La primera part és de representació de l’obra i a la segona s’obre el debat en el que es convida al públic a participar activament per a resoldre una situació que porta en la qual els personatges entren en conflicte.

Cal recordar que les sessions de teatre interescolar s’emmarquen en el Pla Educatiu d’Entorn, el qual engloba activitats adreçades als alumnes, als docents i membres de la comunitat educativa, i a les famílies, i té l’objectiu de millorar la interacció entre escola, família i entorn social, per afavorir l’aprenentatge dels estudiants.

V.Tapias