TOTS 21

Un moment de la presentació de la fira divendres passat. Foto: Manuel R. Granell

Fira Àpat, la Fira Professional de l’Alimentació i la Gastronomia Catalana ha tingut lloc els dies 11, 12 i 13 de juny. Una fira orientada als professionals i als amants de la gastronomia catalana. La fira ha estat un punt de trobada per impulsar un dels sectors més tocats per la pandèmia: alimentació, gastronomia i turisme. Aquesta primera edició s’ha celebrat, per primer cop, al Palau Firal i Congressos de Tarragona, rebent més de 3.000 visitants al llarg dels tres dies i 70 expositors. Han gaudit de més de 50 showcookings, xerrades, tallers i Master Class de la mà de grans professionals com: un maridatge nutricional dels Músics de Llet Nostra, un tast de vins maridat amb productes de Tarragona de CanalsΜnne i presentació de la primera cervesa verda d’oliva del món de OLIERM, entre d’altres activitats.

Aquest any s’ha tingut com a padrí de Fira Àpat a un reconegut xef català, David Solé, que amb el seu talent a la cuina i l’energia que transmet, ha ajudat a aproximar el producte català i la cuina. Com a novetat d’aquesta primera edició s’ha volgut apropar la fira a la ciutadania amb el Benvingut Estiu, una trobada informal per apropar els aliments catalans als consumidors a través de food trucks, degustacions i música.

Per a la inauguració de la fira s’ha comptat amb la presència de la consellera de Contractació, Turisme i Domini Públic, Cinta Pastó, la consellera d’Esports, Consum, Comerç, Fires i Mercats, Maria José López i el Director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació al Camp de Tarragona, Àngel Xifré. Durant el seu tour per la fira van mostrar suport als productors i van poder parlar amb ells i agrair-los la seva feina. També va fer acte de presència l’alcalde, Pau Ricomà, que va poder conèixer els productors que configuren aquesta xarxa de proximitat.

Aquesta iniciativa ha estat organitzada per l’agència Fresh Media Group amb el suport i col·laboració de l´Ajuntament de Tarragona i el Patronat de Turisme de Tarragona. També hem comptat amb els patrocinadors Estrella Damm i Too Good To Go.

Redacció