.

L’estrena de la cançó oficial dels Jocs Mediterranis ha comptat amb l’actuació dels nens de l’Escola Tarragona i la interpretació del Col·legi Joan Roig de Tarragona i el Jove Cor de Salou. Foto: David Aymerich.

Avui s’ha inaugurat la cançó oficial dels XVIII Jocs Mediterranis, un cant als valors de l’esport que han interpretat en directe més de 2.000 alumnes de 47 escoles i instituts de la demarcació en un acte i concert multitudinari organitzat a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona, és a dir, la primera obra enllestida del llegat que ens deixarà Tarragona 2018, per exemple. L’esdeveniment ha estat presidit per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i es troba emmarcat en el projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis.

La cançó dels Jocs, Juguem per viure, és una peça musical creada pel Petit Taller de Cançons (PETACA) fruit de la proposta de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) amb la col·laboració del Camp d’Aprenentatge Pau Casals (CdA) del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Una melodia amb una lletra realment significativa que apel·la en tot moment tant als valors de l’esport com els elements que prenen part en algunes modalitats esportives que seran protagonistes a Tarragona 2018.

Una TAP amb més de 2.000 alumnes d’escoles de la demarcació ha sigut l’emplaçament ideal pl multitudinari acte de Tarragona 2018. Foto: Tarragona21.

Així doncs, durant els últims mesos els escolars de desenes de centres educatius han treballat la cançó per poder cantar-la com a cor en l’acte de presentació oficial. La música de la peça intenta ser un reflex de la cultura musical existent al país, utilitzant un to èpic habitual en les composicions que acompanyen les grans competicions esportives; la lletra potencia conceptes com unió, equip i superació personal, que conflueixen amb els valors dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

L’enregistrament definitiu de la cançó s’ha realitzat als estudis Grabaciones Silvestres amb la producció musical de Marc Parrot i amb la col·laboració del cor del Col·legi Joan Roig de Tarragona i el Jove Cor de Salou, els quals també han interpretat en directe la peça aquest matí a la TAP des de l’escenari que presidia l’acte al centre de la plaça, juntament amb la coreografia dels alumnes l’Escola Tarragona a peu de pista i en primera línia ben visibles gràcies al vestuari lluent que exhibien durant l’acte.

La cançó “Juguem per viure” ha estat creada pel Petit Taller de Cançons (PETACA) gràcies a una proposta de l’IMET amb la col·laboració del CdA. Foto: David Aymerich.

D’aquesta manera, la temperatura de l’ambient no fa més que augmentar progressivament a poc menys de 42 dies perquè es doni el tret de sortida a l’esdeveniment històric de les nostres terres. Una competició olímpica internacional que donarà cita a les 16 seus de Tarragona 2018 a esportistes d’elit des del 22 de juny fins l’1 de juliol.

Sobre el Projecte Educatiu dels Jocs.

El Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis està adreçat als alumnes d’entre 3 i 18 anys dels centres educatius de la demarcació, amb l’objectiu de difondre els principis i valors dels Jocs Mediterranis en l’àmbit escolar, promoure els valors de l’esport, estimular el desenvolupament de talents i fomentar el sentiment de pertinença a la cultura de la Mediterrània.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha clausurat l’acte acompanyat per la mascota de Tarragona 2018, el Tarracus. Foto: Ajuntament de Tarragona.En el marc d’aquest programa es va realitzar un concurs entre escolars per escollir la mascota oficial dels Jocs, del qual en va sortir guanyadora la proposta d’Aleix Girona, alumne de l’escola Abel Ferrater de La Selva del Camp. També en el marc del Projecte Educatiu ha arribat per primera vegada a la ciutat el Projecte DiaMed, que va permetre que 16 alumnes de diferents països de la riba del Mediterrani impartissin xerrades sobre l’esport i la vida quotidiana dels seus països a diferents centres educatius de la demarcació.

Aquest maig també es duen a terme els tallers Valors i Esport, conjuntament amb la secció de psicologia de l’esport del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya a Tarragona.

David Aymerich