.

Malagasy Gospel actuarà a la Pobla el 25 de novembre. Foto: Cedida

La relació de col·laboració i estima mútua entre els habitants de la Pobla i el cor musical Malagasy Gospel -a través de l’ONG Fundación Agua de Coco-, viurà un nou episodi el dissabte 25 de novembre, quan les nenes i noies integrants d’aquesta agrupació musical oferiran al públic pobletà un concert amb rerefons solidari.

Aquesta serà la quarta presència de Malagasy Gospel a la Pobla, després de les actuacions ofertes els anys 2016, 2019 i aquest passat estiu. En aquesta ocasió, aquest jove cor de música gòspel format per nenes i joves dels barris més desfavorits de Tulear (Madagascar), actuarà acompanyat de Kilema, músic nascut a Madagascar i assentat a Espanya. Les seves gires musicals l’han portat a recórrer el món donant a conèixer els sons de Madagascar per molts racons del món com a ambaixador de la música ‘malagache’.

Tot plegat, en el marc de la giraPosa’t a la seva pell’, que està portant la formació musical a oferir concerts solidaris en diferents ubicacions d’Espanya, França, Mònaco i Andorra. Pel que fa al concert que tindrà lloc a la Pobla el proper 25 de novembre (18.00 h, Casal Cultural), les entrades ja estan disponibles a través del web https://poblamafumet.koobin.cat/, per només 5 euros. A més, val a dir que la recaptació íntegra d’aquest espectacle serà destinada a col·laborar amb el Centre d’Acollida Socioeducativa i Musical de la Fundación Agua de Coco. Aquesta és una entitat que té com a missió i objectiu contribuir a la millora de la qualitat de vida dels col·lectius en situació d’exclusió social a diferents països, entre els quals la cultura ‘malagache’.

Cartell del concert

‘Posa’t a la seva pell’ és una aposta per l’educació en el marc del projecte amb el qual la Fundación Agua de Coco vol posar el focus en les joves de Tulear, una de les zones més desafavorides de Madagascar. Allí, les nenes i joves estan exposades a múltiples perills com l’abandonament escolar per atendre les obligacions de la llar, el matrimoni i l’embaràs precoç o fins i tot l’explotació sexual. Gràcies al seu propi esforç i al d’entitats sense ànim de lucre com Agua de Coco, aquestes joves han aconseguir evitar o sortir d’aquest tipus de situacions, continuar amb els seus estudis i practicar allò que més els agrada, cantar.

Per això, el títol de la gira vol fomentar la connexió entre artistes i públic, posant els espectadors a la pell d’aquestes joves. Fruit d’aquesta voluntat, els organitzadors demanen un exercici previ a l’assistència al concert: que pensin com es sentirien si estiguessin en el lloc de les joves ‘malagache’ i que es pintin amb dissenys semblants als que elles fan servir durant els seus concerts.

V.Tapias