.

Fàbregas, el primer per l'esquerra situat en primera fila, junt al president sortint. Foto: Nàstic

Fàbregas, el primer per l’esquerra situat en primera fila, junt al president sortint. Foto: Nàstic

Lluís Fàbregas és el nou president del Nàstic des de les 19:10 hores d’aquesta tarda de dimecres, substituint al càrrec Josep Maria Andreu, un històric president que ha fet un pas al costat en una decisió que ja estava meditada i presa des de feia temps. Així ho va decidir per unanimitat el Consell d’Administració.

La junta general extraordinària d’accionistes el Nàstic ha aprovat en primer lloc nomenar conseller del Nàstic Lluís Fàbregas. El Consell ja havia pres l’acord unànime de nomenar-lo president del Nàstic amb caràcter executiu.

Fàbregas ha intervingut davant l’assemblea afirmant ser “un honor i un privilegi” haver estat proposat en un càrrec “que mai a la vida hagués pensat que ostentaria”. Fàbregas s’ha posat al servei dels interessos “de totes les persones que formen part de l’entitat, siguin accionistes, jugadors, o aficionats”, i ha afirmat que busca treballar “amb honestedat per afrontar un repte complex, el d’un club amb 140 anys d’història”.

En ser un càrrec executiu, Fàbregas percebrà retribució, fet que ha aprovat la junta. Podrà rebre fins a 80.000 euros a l’any com a topall.

La Junta general d’accionistes ha donat pas prèviament a la dimissió com a president de Josep Maria Andreu, que passa a ser un vocal. Els consellers li han agraït “la seva brillant gestió, que ha aconseguit les fites, recuperant l’esperit d’identificació dels seguidors i de la ciutat de Tarragona amb el Nàstic”.

Al seu torn, Andreu s’ha adreçat els socis recordant que la decisió de marxar s’havia pres temps enrere i ha agraït els socis i accionistes del Nàstic “que han fet que s’acomplissin molts dels nostres desitjos”, tot i que encara “ens sentim amb el cor trencat després del que vam viure el darrer partit davant el Málaga, caient de forma surrealista el darrer segon, plens d’impotència”. “Ha estat un honor i un orgull haver servit al club, i seguiré sent del Nàstic, però des d’una posició diferent”, ha conclòs.

La Junta general extraordinària d’accionistes del Nàstic ha aprovat també ampliar el capital social, mitjançant compensació de crèdits, en la quantitat màxima de 3.020.000 euros mitjançant l’emissió i posada en circulació de 3O.2OO accions nominatives de 100 euros de valor nominal cadascuna d’elles. L’aprovació s’ha fet sense vots en contra i una sola abstenció, la del periodista Enric Pujol. El capital total, doncs, arriba ara als 9,9 MEU.

Durant la Junta general d’accionistes, els socis han exposat “la soledat institucional” en la que viu el Nàstic -visible a la final del play off contra el Málaga- i també hi ha hagut crítiques per l’actuació de determinats socis del gol de muntanya o per l’excés de capacitat de púbilc que s’ha produït en algun cas.

“Quan t’enfrontes a equips poderosos, passen coses”, ha respost Josep Maria Andreu, en referència al tracte que rep el Nàstic: “Jo deia als jugadors i a l’entrenador que era molt important quedar primer per pujar directament. No és de rebut que des de la Federació vagin al camp del Depor i ens anul.lin un gol legal i ens expulsin un jugador, i posin l’àrbitre com a àrbitre de la final del play off”, argumentava Andreu.

“Al (jugador número) 3 li tinc la mida presa i l’expulsaré”, va dir l’àrbitre el divendres abans de l’enfrontament amb el Málaga, i “va ser expulsat injustament el dia del partit”, ha desvetllat Andreu, que ha afirmat que l’acta de l’arbitre es va inflar amb insults “que no van ser així”. El cop econòmic de no pujar “és de 20 milions d’euros, són paraules majors”.

Andreu ha recordat també que el Consell d’Administració ha evitat la desaparició del Nàstic pels deutes que va rebre.

‘Anirem fins al final’

Sobre l’amenaça de sancions al Nàstic, el conseller Antoni Jordà, ha afirmat que hi ha hagut “massa coincidències” en el partit del Málaga: “Tots vam veure què va passar el dia del Málaga: totes les targetes van ser als nostres jugadors, es va expulsar  un jugador a qui tenen presa la mida”. També s’ha citat que un jugador del Málaga va llençat amb força una pilota al públic sense rebre targeta i es va prorrogar dos cops la segona part de la pròrroga. A més, l’acta dels Mossos d’Esquadra “no concideix amb l’acta de l’àrbitre. Estem parlant d’una cortina de fum”.

A partir d’ara ha vingut el recurs esportiu per frenar els quatre partit de sanció al Nàstic i els 12 partits de sanció a David Concha i cinc partits a Nacho González: “Si convé anirem al contenciós-administratiu”, ha afegit, i s’estudiarà si la demanda és civil. “Hem d’anat fins al final”, és la conclusió.

En declaracions a la premsa un cop acabat l’acte, Fàbregas ha subratllat que “mai m’hagués imaginat arribar” a ser president de l’entitat. El nou màxim responsable ha destacat que l’economia està sanejada justament per l’ampliació de capital que ha cobert la junta, fet que els permet “tenir una economia saludable de cara al present i al futur”.

Ja en el camp esportiu, el repte és quedar primers per assegurar-se l’ascens. Fàbregas ha reiterat “la confiança màxima” en el cos tècnic de l’última temporada i ha incidit en el et que des de fa una setmana, quan es va obrir el període per a noves altes, ja n’hi ha 216 de noves.