.

.

TOTS 21

Una oficina de treball de la Generalitat

L’atur ha caigut un significtiu 5,3% al juny a les comarques de Tarragona i les xifres indiquen que la reducció afecta tots els sectors menys el de l’agricultura, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri d’Ocupació.

L’atur ha viscut un dscens numèric de 2.500 persones durant el mes de juny a la província degut a les contractacions de la tmporada estival. En termes interanuals les xifres continuen sent positives i hi ha prop d’un 13% menys d’aturats respecte ara fa un any per aquestes dates. Actualment a la demarcació de Tarragona hi ha 44.651 persones apuntades a les llistes del SOC.

Per sectors, números verds a tots ells menys a l’agricultura, on la desocupació ha crescut en 176 persones. Els serveis, per l’inici de la temporada d’estiu, registren el millor comportament i s’ha reduït en prop de 2.300 persones al juny. A la construcció ha minvat en 154 persones i en una setantena a la indústria. Al conjunt de Catalunya l’atur ha caigut un 4,4% i és la comunitat autònoma on més s’ha rebaixat. Al conjunt de l’Estat l’atur ha baixat en 98.000 persones.