.

.

TOTS 21

Imatge de presentació dels guardonats.

Quinze hospitals de Catalunya han rebut un total de 19 guardons en els Premis TOP 20. L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona n’ha aconseguit dos, un en Gestió Hospitalària Global i un altre a l’Àrea de la Dona.

Des de l’any 2000, la companyia IASIST, part de IQVIA, promotora del Programa Hospitals TOP 20, identifica els patrons de bona pràctica (benchmark) i dóna a conèixer el nom d’aquells centres amb millors resultats en qualitat (mortalitat, complicacions, readmissions), adequació de la pràctica clínica (cirurgia sense ingrés) i eficiència econòmica (estades, productivitat i cost).

Els guardons s’han donat a coneixer aquest matí, en el marc d’un acte en el qual s’ha revelat el nom dels 43 hospitals que han aconseguit algun dels 53 guardons TOP 20, als hospitals amb millors trajectòries des de l’any 2010 al 2015 i als hospitals amb millor implantació de la CIM-10-ES.

Al programa Hospitals TOP 20-2017 hi ha participat de forma voluntària 146 hospitals, procedents de 15 comunitats autònomes. L’objectiu del programa és realitzar una avaluació dels hospitals basada en indicadors objectius i oferir al sector sanitari un benchmark que sigui d’utilitat per millorar els seus resultats.

Pel que fa als premiats, 24 ho han estat en Gestió Hospitalària Global, destinat a aquells hospitals amb el millor equilibri de resultats en totes les àrees i processos clínics ia la resta d’activitat introduint indicadors d’eficiència al costat dels de qualitat i adequació. Altres 29 premis s’han lliurat per l’evolució en les Àrees clíniques de Cor, Digestiu, Musculoesquelètic, Respiratori, Sistema Nerviós, Ronyó i Vies urinàries, Dona i la millor implantació de la CIM-10-ES.

Els hospitals premiats amb un TOP en aquesta divuitena edició procedeixen de 12 comunitats autònomes: Andalusia, Astúries, Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Castella Lleó, Catalunya, Galícia, Madrid, Múrcia, País Basc i València.