TOTS 21

D’esquerra a dreta, Rubén López, Pep Nolla i Toni Tenorio, amb el cartell de la prova. Foto: Tarragona21

La segona edició de l’Eternal Running Invencible dels Pallaresos ja té dates i alguns detalls, que s’han conegut avui en roda de premsa: tindrà lloc els dies 30 de juny i 1 de juliol i espera reunir 5.000 persones, 500 més que l’any passat, amb un esperat increment dels participants de les comarques de Tarragona, que en 2017 va fixar una ràtio del 30 per cent.

L’impacte que va suposar l’any passat aquesta modalitat de cursa d’obstacles, que barreja festa-esport-diversió, a l’estil del popular ‘Humor Amarillo’, ha despertat encara més expectació enguany i ja hi ha 650 persones inscrites només en la cursa d’obstacles gran, de 10 quilòmetres. Si l’any passat van ser dues les modalitats de curses d’obstacles, una d’elles nocturna, enguany se suma una tercera: la de Kids, per la mainada, amb dues franges d’edat.

L’alcalde dels Pallaresos, Pep Nolla, ha expressat la seva «gran satisfacció» per «les bones sensacions i l’èxit obtingut l’any passat». Es tractava que «Els Pallarsos aparegués al món associat a l’esport i la natura i ho hem encaminat gràcies a l’Eternal Running». Als participants que hi van assistir cal sumar-hi els acompanyants. «Els Pallaresos té 4.800 habitants, i durant l’Eternal es més que duplica».

Rubén López, president de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment -Chicles de peseta, una veritable multinacional amb 300 competicions anuals a tot el món i 90 empleats- ha desvetllat que seran 80 els obstacles que sumarà la cursa gran (10 quilòmetres). La nocturna presentarà 40 obstacles i la infantil 10 i 25, en funció de l’edat de la categoria. Hi ha un marge fixat de tres hores per poder acabar la cursa gran.

Més novetats: el cantant Mikel Erentxu actuarà la nit del 30 de juny, dissabte, a la vegada que s’espera tres famosos participants a la cursa, dels quals l’organització desvetllarà els noms més endavant.

Rubén López s’ha mostrat també sorprès per l’èxit de la primera edició i augura que «en dos o tres anys» la cursa dels Pallaresos es pot situar en el top de les curses que convoca l’organització arreu del món.  Així, preveu que en uns anys la cursa dels Pallaresos pugui reunir entre 8.000 i 10.000 participants. La gran quantitat d’espai que hi ha als afores dels Pallaresos permet rebre gran quantitat de vehicles. «No tenim problemes d’aparcament», afirma l’alcalde.

La novetat que suposava obrir una prova als Pallaresos, el seu entorn espaiós, boscós i natural, i una campanya de difusió viral molt potent -l’empresa té contractats cinc community mànagers- expliquen l’èxit de la primera edició. L’alcalde afirma que l’impacte, la implicació del veïnat i el retorn obtigut «han estat molt positius».

Al seu torn, el regidor d’Esports, Toni Tenorio, ha subratllat que en matèria econòmica «l’any passat vam fer les paus, amb les aportacions que van fer altres administracions i empreses».

Els preus per participar, que van en funció de si les entrades s’adquireixen amb més o menys temps d’anticipació- van dels 30, 35 a 38 euros. La inscripció és telemàtica, accedint al web: thunar.com.

Més informació en aquest enllaç.

Enllaç per fer les inscripcions