.

Aquests són els representants tarragonins per la XV Legislatura del Parlament de Catalunya

Després del recompte pràcticament definitiu de vots i de la confirmació de la victòria del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Tarragona en les eleccions al Parlament de Catalunya per davant de Junts+ Puigdemont per Catalunya, Esquerra Republicana (ERC), el Partit Popular (PP) i VOX, els divuit representants de les comarques tarragonines a l’hemicicle del parc de la Ciutadella de cara als pròxims quatre anys seran aquests:

Rosa Maria Ibarra Ollé (PSC), nascuda a Alió i llicenciada en Dret. Actualment, és la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Valls i fins ara era diputada al Parlament des de 2015. Ha estat cap de llista socialista per Tarragona a les eleccions al Parlament de 2017 i 2021. Aquest darrer mandat ha estat la consellera d’agricultura del Govern alternatiu de Salvador Illa.

Alberto Bondesio Martínez (PSC), nascut a Reus. Ha estat funcionari de les institucions europees, administrador al Grup Parlamentari socialista europeu i adscrit a la comissió parlamentària de llibertats civils, justícia i afers interiors. També ha estat cap de gabinet del secretari general del partit socialista europeu.

Joaquim Paladella Curto (PSC), nascut a Batea. És alcalde d’aquest municipi de la Terra Alta des de 1991. Ha estat delegat local i comarcal de la Unió de Pagesos. Va ser diputat al Parlament durant els Governs dels presidents Maragall i Montilla i també aquesta darrera legislatura.

Ivana Martínez Valverde (PSC), nascuda a Tarragona. És diplomada en relacions laborals per la URV i màster en lideratge política per la UAB. Actualment, treballa de funcionària de la Generalitat al departament d’intervenció. Va ser regidora de l’Ajuntament de Tarragona des de 2013 fins al 2019. En l’actualitat és presidenta de l’empresa mixta EMSERFUMT.

Christian Soriano García (PSC), nascut a Reus. És politòleg i jurista amb màster en comunicació política i postgrau en campanyes electorals. Primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament del Vendrell i regidor a aquest municipi des del 2019. Actualment, és el primer secretari de la JSC de les comarques tarragonines i formador en comunicació i oratòria.

Lídia Ferrer Ferrer (PSC), nascuda a la Sénia. Llicenciada en Dret i mediadora en dret civil, mercantil i concursal. Ofereix assessorament al servei d’orientació jurídica i d’orientació a la mediació. Portaveu del PSC a l’ajuntament de la Sénia, des de 2023 és membre de l’equip de Govern del Consell Comarcal del Montsià on és la responsable de l’àrea de la dona i també de l’àrea del consum.


Altres notícies:


Mònica Sales de la Cruz (Junts), nascuda a Tortosa. Doctora en filologia catalana i màster en estudis superiors de llengua, literatura i cultura catalanes. Des del setembre de 2007 treballa al departament de Filologia Catalana de la URV. L’any 2015 va ser elegida regidora de Jesús. L’any 2017 va ser la número 4 de la demarcació de TGN a les eleccions del 21D i va ser elegida diputada. L’any 2021 va ser la número 2 per al 14F i a partir d’aquell juny va assumir el càrrec de portaveu del grup parlamentari.

Jordi Bertran Luengo (Independent), nascut a Tarragona. Llicenciat en Filologia Catalana, gestor cultural i professor associat de la URV. Ha treballat en gestió cultural a l’administració pública des de 1985 a Tarragona, Manresa, Vilanova i la Geltrú, i Valls. Fins a 2009 va treballar a l’Ajuntament de Tarragona en espectacles, festes i associacionisme. Des del 2009 ha estat gerent de la Fundació Fira Mediterrània de Manresa, ha dirigit el Festival de Música Tradicional i Popular de Vilanova i la Geltrú i també ha estat director de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls, on també ha conduït. La creació del Museu Casteller de Catalunya.

Quim Calatayud (Junts), nascut a les Borges del Camp. És funcionari del Consell Comarcal del Baix Camp i alcalde de les Borges del Camp des del 2007. Ha estat també president del Consell Comarcal del Baix Camp. És membre fundador dels Diables de les Borges del Camp i membre de diverses juntes d’entitats locals. Ha estat diputat al Parlament en l’última legislatura i és el president de Junts a la Vegueria del Camp de Tarragona.

Noemí Nieto Fumanal (Independent), nascuda a Reus. És llicenciada en Economia per la UAB i màster de gestió pública, en direcció d’institucions sanitàries i en direcció financera i comptable. Abans de ser gerent del Pius Hospital de Valls havia estat directora econòmica i de serveis de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, directora econòmica de l’Hospital Dos de Maig, responsable de Control de Gestió d’Atenció Primària del Consorci Sanitari Integral i també havia treballat a Sagessa.

Irene Negre i Estorach (Junts), nascuda a Tortosa. Després d’una anterior etapa política a ERC, va passar a l’activisme a través de l’Assemblea Nacional Catalana i altres entitats locals com la Plataforma en Defensa de l’Ebre. L’any 2019 va ser cap de llista per Junts a l’Aldea, i va ser elegida com primera tinenta d’alcalde, càrrec que encara ostenta. El 2021, va fer el salt a la política catalana i va ser elegida diputada al Parlament de Catalunya. El 2023, va ser la número dos al Congrés dels Diputats en la demarcació de Tarragona.

Raquel Sans Guerra (ERC), nascuda a Tarragona. Llicenciada en Periodisme i postgrau en Periodisme Sociolaboral per la UAB. Màster en Formació de Professorat de Secundària especialitzat en Llengua i Literatura espanyola. Professora associada de Comunicació a la URV. Diputada al Parlament de Catalunya en la XII legislatura (2018-2021). Vicesecretària general de Feminismes i LGTBI d’ERC i una de les portaveus del partit.

Albert Salvadó (ERC), nascut a la Ràpita. És enginyer, ha estat president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana entre juny de 2015 i octubre de 2016 i també des de juliol de 2021 fins a l’actualitat. Va ser regidor de la Ràpita des de 2011 fins al 2024, en les dues darreres legislatures formant part dels governs municipals. És delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre des del juny de 2021.

Irene Aragonès (ERC), nascuda a Reus. És llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat Rovira i Virgili. És professora del Pla de Transició al Treball a Cambrils. Ha format part de la secció local d’ERC a Mont-roig del Camp des de la seva creació el 2004. Ha format part de diverses executives comarcals, el setembre 2018 va ser elegida com a presidenta de la Regional Camp de Tarragona.

Pere Lluís Huguet (PP), nascut a Reus. És advocat i va ser degà del Col·legi d’Advocats de Reus de 2013 fins al 2016. Prèviament, va presidir el Consell de l’Advocacia Catalana entre 2006 i 2007, a més d’haver estat també vicepresident del Consell General de l’Advocacia Espanyola de 2009 a 2015. Va ser regidor de Salou i diputat a la Diputació de Tarragona entre 2021 i 2023. Actual és diputat el Congrés.

Lorena Roldán (PP), nascuda a Tarragona. Llicenciada en Dret per la URV. Màster d’accés a l’advocacia a la Fundació URV. Ha exercit d’advocada. Ha treballat a l’administració local durant més de sis anys, a l’àrea de serveis jurídics i contractació administrativa. Va ser regidora a l’Ajuntament de Tarragona (2015-2016), a més de diputada i portaveu al Parlament durant la XI, XII i la XIV (l’última) legislatures. Senadora en representació de la Generalitat.

Sergio Macián de Greef (VOX), nascut a Barcelona. Llicenciat en Dret, va exercir com a advocat durant més de deu anys abans de guanyar l’any 2010 les oposicions d’ingrés al Cos de Lletrats de l’Administració de Justícia a Tarragona. Ha estat diputat i portaveu adjunt al Parlament de Catalunya, a més de ser president de VOX a Tarragona.

Javier Ramírez Gutiérrez (VOX), nascut a Torredembarra. Té estudis en Dret i Relacions Laborals. Des de l’any 2015, ha exercit com a regidor a l’Ajuntament de Torredembarra. Professionalment, treballa en el sector de l’automoció, on ha mantingut una vinculació amb el món del màrqueting i l’àmbit comercial. Destaca també la seva dedicació al món de l’esport.

A més d’aquests divuit representants tarragonins, també cal comptar amb els caps de llista del PP i la CUP per Barcelona, els tarragonins Alejandro Fernández i Laia Estrada.

Aquests seran els 18 diputats per Tarragona de la XV Legilatura del Parlament de Catalunya: