.

.

TOTS 21

Classe a l’aulari del campus Catalunya. Foto: URV

A partir del dijous 15 d’octubre les classes teòriques que es feien de manera presencial s’impartiran a distància fins al 30 d’octubre. Així ho recull la resolució que la rectora de la URV, María José Figueras, ha emès aquest dimarts. No queden afectades per aquesta resolució ni les pràctiques, que continuaran fent-se al campus, ni l’activitat de recerca.

Les activitats avaluatives previstes per aquests dies també s’hauran de fer de manera virtual, però si no és possible podran ser presencials en grups reduïts, assimilables a grups de laboratori o pràctiques.

Els estudiants rebran la informació sobre els canvis en la planificació de la docència que comporta aquesta darrera resolució per part del professorat responsable de les assignatures.

Pel que fa a les activitats a distància del personal d’administració i serveis, s’adeqüen a l’activitat docent a distància.

Aquesta nova resolució respon a l’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya i les dotze universitats catalanes, amb la participació de representants del Departament de Salut, per reduir l’activitat docent presencial als campus universitaris per minimitzar la mobilitat de la comunitat universitària. Amb aquesta mesura es pretén afavorir la disminució de l’índex de contagi per COVID-19 a Catalunya.

La resolució es publicarà properament al web www.urv.cat/coronavirus.

Els rectors de les universitats demanen “control” a les zones d’oci dels campus per no haver de tancar-los

Aquesta mateixa tarda, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (Crue) ha demanat “control” a les zones d’oci dels campus per no haver de tancar-los. L’entitat considera “imprescindible” la mesura sobretot als espais d’oci nocturn, que és “on s’estan produint els contagis”. Subratlla, en aquest sentit, que en l’àmbit acadèmic “s’estan complint estrictament” les mesures higièniques i sanitàries.

D’altra banda, el Crue recorda que el juny passat les universitats van aprovar protocols d’actuació actualitzats a principis de setembre amb les indicacions remeses des del Ministeri d’Universitats. També subratlla que des de principi del curs acadèmic les universitats tenen un pla de contingència que s’ajusta a cada situació epidemiològica concreta.

Redacció