.

.

TOTS 21

Les Biblioteques Municipals han rebut un total de 1.921 assistents a les activitats que s’han realitzat durant els mesos de juliol i agost. Foto: Ajuntament

Durant el programa d’estiu les Biblioteques Municipals han rebut un total de 1.921 assistents a les activitats que s’han realitzat durant els mesos de juliol i agost, i un total de 20.716 persones que han entrat a les biblioteques durant aquest estiu. Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament, ha explicat que “aquestes xifres ens situen i fins i tot superen, les dades de l’últim any normalitzat que va ser el 2019, en el qual vam rebre 1.791 assistents a les activitats d’estiu i un total de 21.328 visitants. A més, aleshores no teníem l’aforament dels espais que tenim en l’actualitat, per la qual cosa estem molt satisfets”.

Les Biblioteques Municipals de Reus inicien la temporada d’hivern aquest dilluns 13 de setembre amb l’horari hbitual abans de la pandèmia, és a dir que la Biblioteca Central Xavier Amorós recupera el seu horari continuat de 10:00 h a 20:00 h de dilluns a divendres, i de 10:00 h a 14:00 h els dissabtes al matí. Un total de 54 hores setmanals, tal i com s’estableix al Mapa de Lectura Pública.

Per la seva banda, la Biblioteca Pere Anguera també inicia el seu horari habitual d’hivern obrint els matins de dilluns, dimecres i dissabtes i les tardes de dilluns a divendres. Un total de 32 hores setmanals d’atenció al públic.

Les Biblioteques Municipals de Reus són equipaments oberts durant tot l’any que amb un intens programa d’activitats tenen l’objectiu de fomentar la lectura a tota la població, ja que la seva pràctica és un element de millora de la qualitat de vida de les persones. Recasens ha manifestat que “l’accés primerenc i continuat al llarg de la vida a la lectura i les fonts d’informació són el primer nivell d’accés a la cultura, tant necessària per al creixement individual i de les societats, tal i com s’ha demostrat en aquests moments de pandèmia”.

Les Biblioteques Municipals de Reus gaudeixen de bona salut, són espais segurs i mantenen el requisit d’accés amb mascareta, rentat de mans i distanciament interpersonal. Així mateix es manté l’aforament màxim del 70 % de la seva capacitat tant en el funcionament odrinari com en la realització d’activitats.

Redacció