.

Imatge de les obres al Mercat Central

Imatge de les obres al Mercat Central

L’equip de govern del PSC de l’Ajuntament de Tarragona reitera que la licitació del supermercat inclòs en el projecte de reforma del mercat central és “administrativa i jurídicament correcte” i que la seva adjudicació hauria permès el consistori disposar de 6,1 milions d’euros per finalitzar les obres. La portaveu municipal, Begoña Floría, ha volgut sortir al pas del foc creuat de crítiques amb els grups de CiU i PP a l’oposició, que van votar en contra d’aquest tràmit per considerar que podia incórrer en irregularitats atès que no disposava del reglament de funcionament. Segons ha assegurat, la proposta de licitació comptava amb els “preceptius informes d’intervenció i secretaria”.

“No existeix cap inconvenient ni limitació legal per aprovar el plec de licitació del supermercat amb anterioritat al reglament de funcionament del mercat”, ha subratllat Floría, tot apuntant que “no existeix cap disposició” sobre l’ordre d’aprovació. El govern municipal pretenia aconseguir 6,1 milions d’euros amb l’adjudicació per acabar les obres del mercat, que en aquest moment es trobarien en un estat d’execució al voltant del 85%.

La negativa de CiU i PP, hauria impedit aquesta solució i l’executiu municipal ha acabat optant per paralitzar l’actuació i prioritzar les obres d’urbanització de l’entorn. “El seu vot contrari no pretén doncs, el respecte a la legalitat, que no es vulnera, sinó que el que busca l’oposició és impedir que les obres puguin continuar endavant, malgrat els perjudicis que això ocasiona a la ciutat”, ha declarat. Floria també ha acusat el PP de “bloquejar” el pagament de 8 milions que havia compromès el govern espanyol i que hauria forçat el consistori a buscar noves vies de finançament.

D’altra banda, la Coordinadora d’Entitats de les Comarques de Tarragona (CECT), encapçalada pel seu president, Ángel Juárez, s’ha reunit aquest dijous al migdia amb els responsables d’Espimsa, l’empresa municipal que gestiona el mercat central, per conèixer les implicacions de l’aturada del projecte. Juárez ha reclamat a l’Ajuntament que compleixi el termini per executar les obres d’urbanització de l’exterior de l’edifici, la finalitació de les quals es preveu per abans de Nadal.