.

Aspecte que oferia la plaça de Catalunya

L’ANC i Òmnium Cultural han condicionat el seu suport al procés participatiu del 9-N que els partits polítics refacin la unitat i que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui eleccions en un període màxim de tres mesos.

Així ho ha anunciat la presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, en l’acte ‘Fem un pas endavant’ que ha reunit centenars de persones a plaça de Catalunya, de Barcelona.

Diuen que si els partits proconsulta s’asseuen a la taula un altre cop el 9-N “tindrà el nostre suport i el convertirem en una mobilització massiva”. Forcadell ha dit que hi donaran suport “sempre i quan” sigui “la primera volta d’unes eleccions plebiscitàries” que donin un “veritable mandat democràtic”.

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 110.000 persones els assistents a l’acte de l’ANC i d’Òmnium Cultural, en què s’han posicionat de cara al nou escenari polític del 9-N després de la proposta del president de la Generlitat, Artur Mas.

Centenars de persones s’han concentrat a la plaça de Catalunya i de fet durant l’acte les personen han omplerts els inicis dels carrers passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya.