.

.

TOTS 21

A banda de l’amfiteatre també s’ha escollit el Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona; el Teatre-Museu Dalí de Figueres i la Seu Vella de Lleida. Foto: ©Manel Antolí (RV Edipress)

Imatge del pilar de les colles castelleres de la ciutat. Foto: Colla Jove

Imatge de família dels membres de la Colla Jove amb els presentadors de La Marató. Foto: Colla Jove

Aquest diumenge 18 de desembre TV3 emetrà el programa especial de la Marató, que enguany celebra els seus 30 anys i que sortirà del plató i enregistrarà el programa a diversos escenaris de Catalunya. Una de les ubicacions escollides ha estat l’Amfiteatre romà de Tarragona, on aquest matí les quatre colles castelleres de la ciutat han aixecat un pilar de quatre per mostrar el seu suport a la campanya. Enguany, la Marató de TV3, està dedicada a les malalties mentals, per la qual cosa l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà ha volgut destacar com a “una temàtica malauradament molt vigent que per culpa de la pandèmia ha incrementat” i que des dels Ajuntaments “hem de contribuir no només econòmicament, sinó també oferint totes les facilitats a l’organització”. I ha afegit: “Calen tots els esforços econòmics però també humans per invertir en la recerca en l’àmbit de la salut mental. Per això és tan escaient la temàtica de la Marató d’enguany, perquè els fons que es recaptin aniran dirigits a la millora de la qualitat i de l’esperança de vida de les persones”.

Les connexions es duran a terme al llarg del matí, des de les 9.30 hores. A banda de l’amfiteatre també s’ha escollit el Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona; el Teatre-Museu Dalí de Figueres i la Seu Vella de Lleida.

Per la tarda, de 19 a 20 hores, l’alcalde Pau Ricomà serà al Tinglado1 recollint trucades telefòniques, per tal de col·laborar en la conscienciació de la importància d’iniciatives com la Marató.

Altres escenaris arreu de la ciutat de Tarragona en favor de la Marató…

Les activitats en favor de la recaptació per a La Marató a Tarragona tenen, però, molts escenaris diferents:

La Cursa i caminada per La Marató arriba als 10 anys amb un total de 48.000 euros solidaris

Imatges de la jornada. Fotos: Cedides

Aquest diumenge Tarragona ha acollit amb gran èxit la Cursa i caminada per La Marató de TV3, que enguany ha celebrat el desè aniversari amb mig miler d’assistents i més de 4.000 euros destinats a la salut mental. El tret de sortida s’ha donat a les 9.45 hores des de l’inici del passeig de l’Escullera del Port de Tarragona, per calaixos i respectant les mesures contra la COVID-19, i amb un recorregut de 6,5 quilòmetres pel passeig marítim del Miracle i de Rafael Casanova.

El vencedor de la cursa ha estat Alberto Moral (21:20, S.G. Pontevedra), seguit de Jorge de Andrés (22:23) i Juan José González (22:24, Athletic Track Tarragona). Per la seva banda, l’atleta Stella Beazzuti (25:42) ha estat la primera dona en creuar la meta, per davant d’Anahi Herrera (26:04, Activa’t – Athletic Track Tarragona) i Irene Rubio (28:16, Triatló Tarragona), segona i tercera classificades, respectivament.

Paral·lelament, s’ha celebrat una caminada pel mateix circuit amb l’objectiu d’implicar tothom que volgués fer una activitat saludable i col·laborar alhora amb una bona causa.

En aquests 10 anys de la Cursa i caminada per La Marató de TV3, organitzada per l’empresa d’esdeveniments esportius Athletic Events i el club Athletic Track Tarragona, s’han recaptat 48.000 euros gràcies a les milers de persones que hi han participat i al suport d’institucions i empreses com la Diputació de Tarragona, BASF i Repsol, i la col·laboració de l’Ajuntament, el Port de Tarragona i el Centre d’Atenció Primària de l’Alt Camp, entre d’altres.

…i també del territori

Acte al Pere Mata de Reus

Els jardins dels Pavelló dels Distingits han acollit aquest diumeng una jornada festiva i reivindicativa en favor de la salut mental, organitzada per l’Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus.

A partir de les 11 del matí i fins al migdia, unes 200 persones, d’acord amb l’aforament COVID permès,  han participat de les diverses activitats previstes, com l’actuació dels Gegants del Pere Mata i dels gegantons de Reus (el Vitxet, la Vitxeta i els Moros). També ha actuat el grup de gòspel Sintònics i els Xiquets de Reus han fet un pilar.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; el regidor de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, i el president de l’Institut Pere Mata, Joan Amigó, han assistit a l’acte i han fet uns breus parlaments reivindicatius.

Per últim, s’han sortejats uns bosses d’obsequis de Reus Promoció entre els assistents i uns exemplars del llibre ‘Institut Pere Mata. Una porta a la ciència’, de Mònika Escuer. A més, durant tot el matí s’han pogut adquirir productes elaborats per persones usuàries dels diferents recursos de salut mental com punts de llibre, dibuixos, elements decoratius de Nadal, plantes, sabons artesans o bosses de roba.

La Marató recull 9.022.147 euros per la salut mental

Finalment, La Marató ha recollit 9.022.147 euros en la seva trentena edició, dedicada a la salut mental i celebrada aquest diumenge. Aquest és el marcador a les 1.45 hores, quan s’ha donat per finalitzat l’esdeveniment solidari al plató de TV3.

Redacció