.

Els Mossos d'Esquadra van crear un cordó de seguretat entre els aficionats del Nàstic i els del Llagostera, que van saltar al camp a celebrar la victòria.

Els Mossos d'Esquadra van crear un cordó de seguretat entre els aficionats del Nàstic i els del Llagostera, que van saltar al camp a celebrar la victòria.

L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha defensat l’actuació dels Mossos d’Esquadra després del partit en què l’equip local va vèncer al Nàstic i va pujar a Segona A. Santamaria ha respost a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que no s’ha adonat “qui era que provocava a qui”, perquè precisament un grup d’aficionats del Nàstic va llançar pedres i ampolles a la gespa mentre els llagosterencs celebraven la victòria. Santamaria, que ha enviat una carta als mossos felicitant-los per haver actuat a temps, lamenta que ara l’alcalde de Tarragona critiqui que els antiavalots anessin a deshora. “El que és trist és que allò que podia ser una festa, acabés d’aquesta manera”, ha dit Santamaria.

“Els ens públics hem de ser capaços de no qüestionar l’actuació dels mossos quan arriba en el moment oportú”. Amb aquestes paraules, l’alcalde de Llagostera ha volgut respondre les crítiques llançades per Josep Fèlix Ballesteros, que enviarà una carta al conseller Espadaler queixant-se perquè els antiavalots van actuar “tard i malament” i “amb violència gratuïta” al matx Llagostera-Nàstic.

Per a Santamaria, la missiva no té sentit. L’alcalde de Llagostera defensa que els antiavalots van saltar al camp quan tocava, per dispersar les dues aficions i evitar que la situació no degenerés en aldarulls. A més, assegura que els mossos van fer servir “la mínima força indispensable” per separar els seguidors d’un i altre equip que s’enfrontaven.

L’alcalde de Llagostera ha lamentat que “allò que podria ser una festa” -l’ascens a Segona A- “al final acabés d’aquesta manera”. Però Santamaria també ha volgut deixar molt clar que el perill, precisament, va venir per part d’una vintena de seguidors del Nàstic, que des de la graderia es van dedicar a llançar pedres i ampolles fins al terreny de joc, en el moment en què els llagosterencs hi celebraven la victòria.

“Suposo que el senyor Ballesteros no s’ha adonat qui era que provocava a qui”, ha dit Santamaria. I hi ha afegit: “Per tirar pedres al camp o trencar una tanca, no cal que els mossos actuïn més aviat o més tard; els aficionats del Nàstic em mereixen tot el respecte, però sí que és cert que n’hi va haver un grup que es va dedicar a provocar”.

Carta d’agraïment

Santamaria ha lamentat que, ara, l’alcalde de Tarragona vulgui “criminalitzar” l’actuació dels mossos, perquè no hi ha motius per fer-ho. De fet, explica, ell mateix ha fet aquest matí una piulada a Twitter i ha enviat una altra missiva, en aquest cas felicitant els antiavalots per haver actuat a temps. “Quan ho fan bé, s’ha de reconèixer”, diu l’alcalde de Llagostera

Santamaria també ha volgut deixar clar que l’alcalde de Tarragona tenia un lloc reservat a la tribuna. I que si va haver de pagar entrada, va ser perquè ell mateix va decidir passar per guixeta i anar amb l’afició del Nàstic.

“Qui venia les entrades no sabia qui era ni tenia per què; per això, se li va fer pagar com un altre seguidor”, diu l’alcalde de Llagostera. “Però des d’un primer moment, si ho hagués fet saber, tenia acreditació i seient reservat”, precisa Fermí Santamaria.

“És trist que acabés així”

Per últim, Santamaria ha assegurat que “és trist” que tot acabés d’aquesta manera. “L’esport en teoria cohesiona i crea amistats, i no enfronta dues poblacions”, indica. Per Santamaria, s’ha de tenir en compte que, a la vida “els petits també tenen dret a ser feliços” (en referència als 8.200 habitants que viuen a Llagostera). “I ara ho som per haver guanyat el Nàstic i poder pujar a Segona A; cal saber encaixar les derrotes”, ha conclòs.