TOTS 21

Ajuntament del Morell. Foto:Morell.cat

L’estiu és l’estació de l’any en què més s’ha de vigilar quant a la    prevenció d’ incendis i la proliferació d’ insectes i rosegadors. La vegetació abundant descontrolada i les basses i els focus d’aigua estancada provoquen aquestes problemàtiques que, des de l’administració, es treballa per evitar.

És per aquesta raó que l’Ajuntament del Morell engega la campanya ‘Si tens un solar, que estigui net’, que convida els propietaris a col·laborar per mantenir un Morell net i lliure de riscos.

Prenent com a referència l’article 197 de la Llei d’Urbanisme, consolidada del 2012, el consistori municipal insta els morellencs i morellenques a què es facin càrrec de la correcta habilitació dels solars i patis de les seves propietats abans del pròxim 15 de juny.

Tota propietat (en qualsevol classe de sòl), a més de drets, porta  inherents uns deures o obligacions bàsiques, essent aquest un dels més destacables. La tria de la data límit ha estat decisió de la   regidoria d’Urbanisme, amb l’objectiu que la neteja hagi finalitzat dies abans de Sant Joan, de manera que es puguin evitar problemes  derivats de la utilització de petards.

En cas que algun individual no dugui a terme les tasques de neteja i desbrossament dins del termini establert, es procedirà a dictar una  ordre  d’execució que pot comportar despeses per al propietari. L’Ajuntament morellenc però, es mostra convençut que no caldrà arribar a aquest extrem i confia en la corresponsabilitat de tots els propietaris i veïns.