.

.

TOTS 21

El consistori gestionarà el monument que forma part del conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat els propers 50 anys. Foto: Alberich Fotògrafs

L’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat han signat aquest dilluns el conveni de cessió del Fòrum de la Colònia. D’aquesta manera, el consistori gestionarà el monument que forma part del conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat els propers 50 anys. L’anunci de la signatura l’ha fet l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, via Twitter. Segons el document, l’ajuntament s’encarregarà de la gestió i manteniment del jaciment. A més, la cessió és gratuïta. El govern municipal vol fer obres a l’espai per millorar-ne l’accessibilitat i convertir-lo en un parc públic que sigui el centre de la denominada Illa Corsini.

El Fòrum romà de Tarragona o Fòrum de la Colònia és un immoble de titularitat de la Generalitat de Catalunya, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) a la categoria de BCIN-zona arqueològica i que comprèn els carrers Cervantes, Soler i Lleida. Des de l’any 2000 forma part de la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco com a integrant del conjunt arqueològic de Tàrraco.

ACN