.

L’Associació Masia de Castelló, que és l’entitat que organitza aquest esdeveniment amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ha programat per aquest dia diverses propostes adreçades al públic familiar.

El dissabte 25 d’agost, a Castelló, un nucli gairebé deshabitat del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, tindrà lloc la vintena edició de la Rústic Festa. L’Associació Masia de Castelló, que és l’entitat que organitza aquest esdeveniment amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ha programat per aquest dia diverses propostes adreçades al públic familiar.

Aquests actes començaran a les 17.30 hores i duraran fins a la matinada. Per als més petits, hi haurà jocs tradicionals, tallers i espectacles infantils (Matito i la grandíssima roda de fira, Circ amb la Companyia Passabarret i el grup d’animació musical Xiula). També per la tarda,  com a novetat, de les 18 a les 20 h, s’hi oferiran activitats sota el títol «Explora les emocions: coaching lúdic, mindfulness, meditació infantil i per a adults» en una de les cases rehabilitades (per participar-hi, cal porta roba còmoda, màrfega, tovallola o manta).

I per a la nit, a partir de les 22 hores, hi ha programada la Trobada d’Acordionistes, amb la participació d’acordionistes locals, dels Dolçainers del País Valencià (Josemi Sánchez i Eduard Caballer) i dels Acordionistes del Pirineu (Artur Blasco i Marien de Casimiro); i música tradicional amb harmònica (a càrrec de Ramon Closa, Jaume March i Joan Roca). Per acabar, a partir de la mitjanit, pujaran a l’escenari Belda i Marc Serrats i Dj del Terreno.

A més, hi haurà una zona de cocteleria i parades de menjar, perquè qui vulgui pugui berenar o sopar (creps, croquetes, clotxa, pa amb tomàquet, pizzes al forn de llenya…)

Les entrades costen 10 euros per als adults; i 6 euros per als infants de 4 a 10 anys (per als menors de 4 anys l’entrada és gratuïta). Si es compren de manera anticipada (a través del web www.masiacastello.cat), els preus són de 8 i 5 euros, respectivament.

El 24 d’agost, la Nit de Trobadors de Lluna

El divendres 24 d’agost, un dia abans de la XX Rústic, la Masia de Castelló acollirà la Nit de Trobadors de Lluna. En el marc d’aquest acte cultural, hi actuaran, a partir de les 22h, la soprano Susanna Sarrà; Olga Prats, amb el seu violoncel i contrabaix; Marcel Pascual, al violí; Miquel Javaloy, a la guitarra; i Josep González, amb la seva veu i la seva guitarra.

El preu de l’entrada per assistir a la Nit de Trobadors de Lluna és de 6 euros. Per als adults s’ofereix un abonament, que inclou l’entrada a la Rústic i a la Nit dels Trobadors de Lluna, per 14 euros.

Els diners recaptats amb les entrades per a la Nit de Trobadors es destinaran a la rehabilitació de la casa de Cal Santo de Castelló. Com la Rústic Festa, aquest esdeveniment està organitzat per l’Associació Masia de Castelló, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Castelló

Castelló és un poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, enclavat entre muntanyes, que quedà deshabitat a la meitat del segle XX. La seva decadència física s’aturà quan l’any 1997 es constituí l’Associació Masia de Castelló i organitzà el seu primer pessebre vivent.

Poc a poc Castelló, ha recuperat carrers, parets, eres, cases i algun sostre, aleshores mig enrunats i amagats sota la vegetació. Però no només ha recuperat el seu aspecte físic, sinó també, cada Nadal i cada estiu, la seva vida, aquella que havia tingut a principis del segle passat, quan hi habitaven prop de 120 persones.

Més informació a: www.masiacastello.cat i a www.vandellos-hospitalet.cat