.

Recreació virtual d’una de les fases del projecte.

El Club Nàutic Cambrils ha adjudicat a la UTE Arnó-Trans Maber S.L., les obres de remodelació de la dàrsena esportiva del Club. Les obres suposaran una millora en el passeig Marítim, la dàrsena esportiva, obra civil i varador i s’iniciaran el proper mes de setembre, un cop finalitzi la temporada d’estiu.

L’adjudicació de les obres s’ha fet sota la figura del concurs públic,  un sistema innovador tenint en compte que el Club Nàutic Cambrils és una entitat privada. Tots els agents implicats, tant Ports de la Generalitat com el Club Nàutic Cambrils s’han sentit molt còmodes amb el procés. Des del Club es va apostar per aquesta fórmula ja que donava les garanties necessàries i responia a les necessitats dels socis.

Les bases del concurs han estat establertes des d’un punt de vista tècnic pel Col•legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i avaluades per cinc enginyers de Camins, Canals i Ports independents, que han conformat la mesa d’avaluació. A cada proposta se li ha assignat una puntuació, tant a la part tècnica com a la part econòmica. L’obertura dels sobres amb els resultats de la puntuació obtinguda per cadascun dels participants es va fer davant de notari i amb la presència de les empreses que optaven al concurs.

L’objectiu final del Club era que el procés d’adjudicació de les obres fos el més transparent possible i que es poguessin recollir ofertes d’un alt valor tècnic que fossin garantia d’una molt bona execució del projecte. Demà divendres es farà a les instal•lacions del Club la signatura oficial del contracte.

Les fases del projecte

Recordem que aquesta adjudicació inclou les dues primeres fases del projecte que culminarà amb una tercera fase, la referent a les edificacions, encara pendent de licitar.

La primera fase serà la del passeig que va des de l’alçada de l’entrada del Club Nàutic fins les escales d’accés a la platja. Aquesta fase suposarà una millora  en la mobilitat dels vianants i en l’accés a la zona reservada per a les naus de nova construcció per les empreses nàutiques.

La segona fase inclou obra civil, làmina d’aigua i varador. Aquesta fase suposarà la remodelació total dels pantalans optimitzant la làmina d’aigua. Això suposarà un increment important d’amarres. El projecte contempla també ampliar l’àrea tècnica del varador. Les obres de les dues fases es faran en un total de deu mesos.

La tercera fase, és la que es centrarà en les edificacions i millora de serveis. Es construirà el nou edifici social, un nou edifici per a l’Escola de Vela i un per l’Acadèmia Nàutica. Per últim també es farà un nou edifici de capitania on s’hi ubicaran els espais destinats a administració i oficines del Club i el bar Barlovento. Una de les millores més importants és l’increment de l’espai destinat al soci. La tercera fase contempla també la construcció i renovació de la zona de vestuaris i dutxes o del servei de bugaderia.