TOTS 21

Una aula de la URV amb alumnes fent classe amb mascareta en el primer dia del curs 2020-2021. Foto: ACN

La Universitat Rovira i Virgili (URV) impartirà durant el segon quadrimestre la docència teòrica als alumnes de primer curs de grau de manera presencial, virtual o amb una combinació de les dues modalitats. Així ho recull la resolució que ha emès la rectora, María José Figueras, que ha traslladat la mesura a la comunitat docent. Figueras resol que la nova modalitat semipresencial també ha de donar facilitats als estudiants que optin per mantenir les classes a distància, a través dels mitjans tècnics instal·lats a les aules. La resta de cursos de grau universitari que no siguin de primer, així com les titulacions de màsters i postgraus, seguiran amb l’activitat presencial limitada a determinades classes pràctiques i avaluacions.

Figueras també ha recordat que dins les aules s’han de seguir les mesures de seguretat establertes: no sobrepassar el 30% d’ocupació, distància entre estudiants i ús de mascareta i desinfecció de mans obligatoris.

La nova mesura dóna resposta a les peticions expressades per la comunitat universitària respecte a la necessitat d’afavorir la socialització dels alumnes que han iniciat aquest curs els seus estudis universitaris, que encara no han pogut assistir a cap classe teòrica als campus. Cada centre informarà els seus estudiants de primer curs de grau dels canvis a través de l’espai al campus virtual de les assignatures afectades, així com per altres canals que considerin oportuns.

ACN