TOTS 21

La pel·lícula tarragonina El dulce sabor del limón inaugurarà el prestigiós Calella Film Festival el divendres 22 de juny a les 18:00 hores. Una nova oportunitat per gaudir la frenètica òpera prima del director, productor i guionista David Aymerich després del seu pas per reconeguts certàmens com The Golden Linden a Bulgària, l’Ull Nu d’Andorra o el Som Cinema de Lleida.

“Ha sigut, i és, un viatge molt bonic el haver pogut aixecar la pel·lícula al llarg de tots aquests anys”, confessa Aymerich. “Després de moltes hores i mesos de feina i esforç és realment agraït poder mostrar el nostre treball arreu del món i veure les reaccions del públic”, continua explicant el cineasta. Una opinió contrastada, ja que “allà on anem El dulce sabor del limón contecta de forma sorprenent amb els adolescents i els joves”, “provablement és degut a que nosaltres també som joves i entenem de primera mà els nostres dubtes i preocupacions”, detalla Aymerich.

Aymerich i Tarrida s’han mostrat molt satisfets amb l’acollida de la pel·lícula al festival de Sofia. Foto: ‘The Golden Linden’ film festival.

Per l’altre costat, el jove director, acompanyat pel seu productor habitual, Arcadi Tarrida, ha projectat recentment la pel·lícula al festival de cinema europeu de Bulgària amb una gran acceptació del públic i ovació final del llargmetratge. “Una experiència més per la motxilla”, ha destacat Tarrida respecte al viatge realitzat a Sofia i Stara Zagora. “A demés, a diferència d’altres projeccions, la pel·lícula ha agradat molt al públic adult del país i ens ha sorprès gratament la seva reacció”, ha afegit el traductor i productor.

El dulce sabor del limón continuarà el seu camí per festivals nacionals i internacionals aquest estiu i arribarà a les sales comercials el pròxim mes de setembre. “En tenim moltes ganes”, confessen Tarrida i Aymerich, els quals treballen des de fa més de dos anys en la seva propera producció. Fer cinema “és realment complicat però, si aspires a guanyar-te la vida amb aquesta professió has de ser pacient i treballar per un pressupost digne i real per poder realitzar la teva pel·lícula”, conclou Tarrida al respecte.

Redacció