.

La senadora republicana va sol·licitar el 19 de maig de 2017 aquests documents, amb l’expedient identificats.

La senadora d’ERC, Laura Castel, ha reclamat tres estudis impulsats pel Ministeri de Foment que fan referència al Corredor del Mediterrani, valorats en 1 milió d’euros. La senadora republicana va sol·licitar el 19 de maig de 2017 aquests documents, amb l’expedient identificats. Els treballs són l’estudi de l’explotació d’un tren de proximitat, l’estacionament de trens de mercaderies de 750 metres de longitud i la implementació del tercer carril i les tasques en l’eix atlàntic amb un cost de 458.040 €, un segon sobre la posició del Tercer Fil per l’explotació mixta del Corredor del Mediterrani, en el tram de Vandellòs a Tarragona valorat també per 480.040 i un darrer que estudia la viabilitat del condicionament de la línia de ferrocarril d’alta velocitat pel trànsit de trens de mercaderies de 18.000 €.

Castel ha insistit, després de mesos sense resposta, a la Mesa del Senado per rebre la informació sobre els estudis sol·licitats i la resposta ha estat que no s’han trobat els expedients demanats. El passat dimecres, la senadora tarragonina Castel ha preguntat al secretari de l’Estat de Foment, Pedro Saura, en una compareixença al Senado sobre l’estat dels estudis. Castel ha plantejat que si el 27 de novembre no rep resposta, ho sol·licitarà directament al ministre de Foment, José Luis Ábalos.

La senadora Castel ha reclamat una resposta clara sobre els estudis sol·licitats, ja que “aquest fet posa de manifest que s’hauria malbaratat recursos públics, s’hauria desviat diners o els resultats dels estudis no serien positius i s’hauria recomanat una altra acció que la que està duent a terme el govern espanyol”.