.

Foto de família de la presentació de la Ganxet Pintxo de tardor 2018.

La Ganxet Pintxo celebrarà aquesta tardor el seu setè aniversari amb un total de 47 establiments participants, 44 dels quals presenten una tapa i els altres tres el menú de tapes. La presentació s’ha fet aquest dilluns amb la presència d’Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç i les regidores Maria Dolors Sardà, d’Ensenyament i Política Lingüística, i Montserrat Caelles, de Cultura i Projecció de Ciutat, a més dels representants de la DOP Siurana, Estrella Damm i el Banc de Sang i Teixit s.

La tapa costarà 2,5 euros i inclou el menjar i una cervesa, amb la possibilitat de votar les millors tapes. Es lliuraran 3 premis Populars, que atorgaran els clients per votació popular; 3 més que votarà el jurat d’experts; el premi Damm a la tapa que millor marida amb la cervesa; el Ganxet Llengua, que atorga el Centre de Normalització Lingüística a l’establiment més sensible en l’ús de la llengua catalana, i finalment, el premi DOP Siurana, per reconèixer la millor tapa elaborada amb el seu oli.

La ruta es vincula novament amb diferents esdeveniments i campanyes com la de donació de Sang a l’Hospital de Sant Joan, i també amb diverses iniciatives culturals. Concretament, el Festival Accents, el Festival de cinema Memorimage, i el festival Reus Teatre Musical. També enguany, amb motiu de la commemoració de Reus Ciutat de la Música 2018 la Ganxet Pintxo, que rep la col·laboració de l’Agència Reus Promoció, té un cartell especial amb dues violoncel·listes Mariona de Dalmau i Alba Muñoz.