.

.

TOTS 21

Els encarregats de posar el punt final al festival han estat Ensemble O Vos Omnes i el saxofonista Gerard Marsal. Foto: Cedida

La tercera edició de la Primavera Musical a Vistabella s’ha tancat aquest dissabte amb 400 espectadors. Un certamen que s’ha celebrat amb les condicions exigides per la situació sanitària i al 50% d’aforament. Els encarregats de posar el punt final al festival han estat Ensemble O Vos Omnes i el saxofonista Gerard Marsal, en un concert que ha fusionat la música antiga i la contemporània.

Cinquè ple assolit. La cloenda de la Primavera Musical a Vistabella ha tingut lloc aquest dissabte 24 d’octubre. Un cicle que es va ajornar els mesos d’abril i maig, però que finalment s’ha pogut realitzar entre el setembre i l’octubre. Per cloure una tercera edició diferent i marcada per la situació sanitària, l’Església del Sagrat Cor de Vistabella ha comptat amb una fusió única pensada per a l’ocasió. Al centre del recinte modernista, la força d’Ensemble O Vos Omnes, i movent-se per diferents espais, el saxofonista Gerard Marsal.

Una proposta del Renaixement que ha combinat la música de Josquin Des Prez interpretada per 6 cantants a cappella, amb la capacitat d’improvisació del saxofonista Gerard Marsal. Una experiència diferent que ha posat en contacte la música de fa cinc segles amb la nostra realitat.

Un cicle format per cinc concerts

Com el seu nom indica, la Primavera Musical a Vistabella, s’havia de celebrar els mesos d’abril i maig. Davant de la situació sanitària, l’organització del cicle i l’Ajuntament de la Secuita va decidir ajornar-lo a la tardor. El festival de música de cambra s’ha pogut realitzar gràcies al suport d’institucions com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i també al suport privat.

Durant el cicle, s’han pogut escoltar diferents estils i sonoritats. El tret de sortida va anar de la mà de Naisa Duo, formació liderada per Neus Plana i Maria Camahort. Un projecte musical que barreja la interpretació de la flauta i la guitarra amb la percussió corporal a través de compositors clàssics i contemporanis. També vam viatjar en un romanç del segle XV amb el baríton de la Secuita, Francesc Ortega, la pianista Victoria Guerrero i les narracions del periodista Xavier Graset. Els amants de la corda fregada van gaudir del Quintet Montsant amb ‘Orient.cat’. Un programa que també afegia la percussió per donar lloc a ritmes orientals. El penúltim concert va arribar de la mà del violoncel·lista reusenc Roger Morelló i de la polifacètica Chia-Ying Chuang amb ‘Baroque meets jazz’.

Església del Sagrat Cor de Vistabella, un espai per recuperar

Més enllà de la voluntat d’obrir l’Església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic, aquest cicle també té la voluntat de ser un trampolí per col·laborar en la restauració d’aquest element modernista. En els darrers anys, han restaurat alguns elements d’aquesta obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. Tot i que ja s’han arranjat la part del campanar i de la teulada, encara falta millorar alguns aspectes de les parets interiors i exteriors. L’església va ser declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011.

Redacció