.

Moment durant les classes d'educació viària

Durant aquests dies els més de 200 alumnes de l’escola El Cucurull, de P3 a 6è curs, es troben treballant activitats pedagògiques entorn a l’educació viària. Aquestes sessions tenen l’objectiu de donar a conèixer entre els infants i joves del municipi les normes bàsiques d’educació vial, els principals elements de seguretat, com els passos de vianants o els semàfors, els factors de risc i les conseqüències de desconèixer aquestes normes.

Fins el 29 d’octubre es duran a terme a l’aula de cada grup, i serà el dia 30 d’aquest mes quan posaran en pràctica tot allò après mitjançant un parc mòbil a la pista del Poliesportiu Municipal. Allà realitzaran jocs en el rol de vianants i en el de conductors, en el seu cas de bicicletes, reproduint situacions quotidianes de circulació per aprendre a respectar les normes de seguretat a partir de la pròpia experiència.

Amb aquestes sessions formatives la Policia Local pretén fomentar les actituds responsables i cíviques des de la infància, conscienciant a les generacions futures sobre la importància de mantenir un comportament cívic al volant, ja sigui d’una bicicleta o d’un vehicle a motor. El projecte està coordinat pel caporal Javier López, que és qui imparteix les classes, amb la col·laboració de tot el cos de Policia Local.

Sortides en bicicleta

La Policia Local va organitzar aquesta setmana dues sortides diferents amb bicicleta en les quals els alumnes de cicle superior van poder circular per alguns carrers del municipi sota l’atenta vigilància dels agents, sempre respectant les normes de seguretat viària. Allà van poder comprovar si els nens i nenes saben aplicar a la vida real les instruccions apreses a les classes i corregir aquelles actituds errònies.
Els joves van ser acompanyats pel caporal Javier López; per l’agent Cristina Barot i per Andrés Mondéjar, gruista.

A partir del proper mes de gener arribarà el torn de l’alumnat de l’escola Salvador Espriu.