.

.

TOTS 21

Espai chill out de la Festa Major de l'any passat

Espai chill out de la Festa Major de l’any passat

Aquest proper divendres, 17 de juny, donarà inici el programa de la Festa Major a La Pobla de Mafumet, unes celebracions que s’allargaran fins al 26 de juny i que inclouran prop d’una cinquantena d’activitats per a tots els gustos.

El denominador comú, però, és un any més el marcat caire familiar de la majoria dels actes previstos per a la celebració de la Festa Major en honor al patró pobletà.

El tret de sortida el donarà, divendres, la cloenda del curs acadèmic a l’Escola Mare de Déu del Lledó. La festa de fi de curs i el posterior sopar serviran per escalfar motors i encendre la flama festiva entre els més joves del municipi. L’endemà dissabte al matí serà el torn per als aficionats a la punteria, amb la tradicional tirada al plat organitzada per la Societat de Caçadors La Deportiva.

Amb tot, serà dissabte a la tarda quan la Festa Major d’estiu a La Pobla arrenqui de manera oficial, amb la lectura del pregó. Enguany, el municipi rebrà com a pregoner a Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, qui es dirigirà als veïns i veïnes que es donin cita al Casal Cultural.

Cercvila en l'edició de l'any passat

Cercvila en l’edició de l’any passat

En acabar, el focus es traslladarà al carrer amb la cercavila i el berenar popular, just abans de la inauguració de l’exposició Instapobla. Aquesta ofereix una interessant i innovadora visió de La Pobla, a través dels objectius i punts de vista dels instagramers que, el passat mes d’abril, van celebrar un concurs al municipi.

L’exposició serà visitable del 20 al 23 de juny, i del 27 de juny a l’1 de juliol, en horari de 10 a 14 hores. I la nit de dissabte arribarà un dels plats forts d’aquesta Festa Major: la festa rumbera, amb l’actuació de Vergüenza Ajena i La Klave de Tarragona, que ompliran de ritme i alegria la nit pobletana.

L’activitat prosseguirà diumenge al matí amb el concurs ocellaire i ornitològic i, al migdia, una proposta refrescant: la mafulina –beguda típica de La Pobla- electrònica i solidària. Ja a la tarda, l’acció es traslladarà al Pavelló amb l’exhibició de gimnàstica rítmica, a càrrec del Club Rítmica Costa Daurada, i als carrers del poble, on tindrà lloc l’animada cercavila infantil. Aquesta estarà amenitzada pel Ball de diables infantil Els 7 Pecats Capitals de La Pobla, el grup d’animació La Mafumada, el ball de sardanes de l’AMPA de l’Escola Mare de Déu del Lledó, Sexefoc de Sant Cugat i Diablons de Constantí.

En acabar la cercavila, els mateixos diables pobletans protagonitzaran els Versots, mentre que la jornada arribarà al seu final amb l’espectacle ‘El Pop Petit’.

En la segona setmana d’activitats festives destaca, dintre de l’ampli ventall de propostes i actes, l’especial nit del foc la nit del 23 de juny, així com els actes litúrgics i la cercavila del dia de sant Joan.

El mateix 24 de juny arribarà el torn d’un dels actes estrella del programa: la representació teatral de l’obra ‘El Florido pensil (nenes)’, que farà gaudir els espectadors amb Lloll Bertran, Roser Batalla, Mireia Portas, Isabel Rocatti i Victòria Pagès sobre l’escenari.

I pel que fa al darrer cap de setmana de Festa Major, el protagonisme serà clarament per als actes de carrer, amb propostes com el toc de vermut solidari, la 57a gran cursa ciclista Gran Premi de Sant Joan o l’espectacular exhibició de motocròs freestyle, el dissabte; i la jornada d’activitats infantils i el correfoc fi de festa el diumenge, entre altres propostes.

D’altra banda, cal recordar que només uns dies després de finalitzar la Festa Major, La Pobla s’endinsarà en una nova edició de les seves Festes d’Estiu, que com cada any oferirà als veïns i veïnes del municipi diferents propostes refrescants i divertides per als mesos de més calor.