.

.

TOTS 21

Pla general de l’avinguda de la Catedral de Barcelona, amb la capçalera de la manifestació de la Marea Pensionista. Hi han participat centenars de persones. Foto: ACN

Prop de 200 persones han sortit aquest matí pels carrers de Tarragona en resposta a la crida de caràcter estatal per part de ‘Marea Pensionista’ en defensa d’unes pensions dignes i per denunciar la postura del govern espanyol en aquesta matèria. Concentrats en un dels laterals del Mercat Central i sense admetre pancartes ni símbols més enllà del genèric (‘En lluita per les pensions públiques. Salvem les pensiones’), han criticat l’acord assolit per el PP i el PNB per tirar endavant els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). El pacte contemplava en un dels seus punts un augment de les pensions en un 1,6% enguany i l’ajornament fins al 2023 de l’entrada en vigor del Factor de Sostenibilitat. Unes mesures que segons els concentrats no solucionen res.

Les mobilitzacions continuaran, si bé la ‘Marea’ ha obert un període de reflexió i reorganització per reprendre les accions reivindicatives a partir del setembre.