.

.

TOTS 21

Se celebrarà el 14 de setembre al recinte firal del Palau de Congressos enlloc del Teatre Tarragona, tancat per obres

Se celebrarà el 14 de setembre al recinte firal del Palau de Congressos enlloc del Teatre Tarragona, tancat per obres

La Marató de Sang de Tarragona espera arribar a les 1.000 donacions en la seva 15a edició, que se celebrarà aquest proper dissabte, coincidint amb les festes de Santa Tecla. Es tracta de la cita que més donants aconsegueix a Catalunya, segons ha apuntat l’organització. La principal novetat d’enguany és el canvi d’ubicació, que passa a ser el recinte firal del Palau de Congressos de la ciutat, en detriment del Teatre Tarragona, tancat per obres. Per facilitar l’accés a tothom a l’espai s’habilitarà un bus especial gratuït amb sis parades per diferents punts de la ciutat. Per primera vegada també es podrà donar moll d’os i plasma, amb cita prèvia.
Malgrat el canvi d’emplaçament i la previsió de pluja, els impulsors han apuntat que confien en arribar a les 1.000 donacions. En les darreres edicions la xifra s’ha superat. “La de Tarragona té el rècord de Catalunya de forma crònica”, ha comentat Albert Soley, director del Banc de Sang i Teixits de la demarcació de Tarragona. L’horari de la Marató serà de nou del matí a nou del vespre.

Soley ha animat a tothom a participar-hi per tal de poder donar un impuls a les reserves del Banc de Sang i Teixits, que després de l’estiu són baixes. “El problema de la sang és que caduca cada sis setmanes. Calen 800 donacions diàries per tot Catalunya i la Marató és una ajuda extra”, ha revelat Soley. Per fomentar la participació ciutadana hi haurà activitats lúdiques durant tot el dia, segons ha apuntat la consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill.

ACN. Eloi Tost