.

.

TOTS 21

Més de 500 persones es van manifestar ahir pels carrers de Tarragona per demanar un model sanitari públic, universal i de qualitat i, més concretament, que no es permeti a empreses de sanitat privada fer ús d’instal·lacions del sistema de sanitat pública. Aquesta protesta global va servir de paraigües per reclamacions concretes i locals, com ara la de l’Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau, que va reclamar la tornada de l’ambulància al barri; la dels veïns de Miami Platja, que van demanar que el seu CAP tingui una cobertura de 24 hores diàries.

En el manifest que es va llegir, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona va alertar que, segons ells, s’està treballant en la instrucció 5/2015 que permet fer activitat sanitària privada als centres sanitaris de la xarxa pública, i que va quedar suspesa a l’espera de ser debatuda en el parlament.

Segons els manifestants, “més del 24% del pressupost de salut, en concret 2.450 milions d’euros es deriven a la sanitat privada”. Aquest panorama, alerten, té com a conseqüència “una xarxa de sanitat privada parasitària ja que les mútues i altres empreses privades poden prestar serveis als seus clients sense haver d’assumir costos d’inversió en infraestructures, per tant els hi surt més barat i poden aconseguir més clients oferint preus més baixos”.

La manifestació va comptar també amb la participació de la plataforma Marea Blanca, de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, la Plataforma en defensa de la Salut i la Sanitat Pública El Prat de Llobregat i del moviment Rebelión Bellvitge.