.

Un moment de la presentació de la jornada que ha tingut lloc avui

Durant aquesta setmana, la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre realitzarà a la demarcació de Tarragona diferents actes amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama que és el divendres 19 d’octubre.

La ciutat de Tarragona acollirà la tradicional acapta solidària per tal d’aconseguir fons per a l’entitat que es destinaran als fins fundacionals, així com també a conscienciar la població sobre aquesta malaltia i les accions que poden prendre’s per prevenir-la.

El dimarts 16 d’octubre, l’acapta de Tarragona mobilitzarà prop de 100 voluntàries que sortiran als carrers de la ciutat per tal de donar informació tant sobre la malaltia com de les activitats que realitza la Lliga.

Com en altres ocasions les taules on s’ubicaran les voluntàries seran al carrer Canyelles, a la plaça Imperial Tarraco, a la Rambla Nova a la cantonada Ramon i Cajal, a la Rambla Nova a la cantonada amb el Cortefiel, a la Rambla president Lluís Companys a l’alçada de el Corte Inglés, a la Rambla Vella, al carrer Rovira i Virgili cantonada Mossèn Ritort i Faus.

Les taules recaptatòries, així com d’informació estaran des de les 9.00 fins les 14.00 hores. Cal assenyalar que la ciutat de Tarragona ha estat sempre solidària tant amb l’entitat com amb els malalts de càncer.

Activitats a Tortosa

Els serveis territorials de Salut, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i la Lliga contra el Càncer han organitzat un acte per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Serà el proper divendres, 19 d’octubre, a partir de les cinc de la tarda, al Museu de Tortosa. Hi haurà una taula rodona on participaran Francesc Vallespí com a delegat de la Lliga a Tortosa i Montse Aixendri com a afectada i voluntària de l’entitat. A més hi haurà un vídeo explicatiu d’exploració mamària i informació per part dels professionals de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

A Tortosa, el diumenge, 21 d’octubre se celebarà la primera Cursa de la Dona de les Terres de l’Ebre. L’acte començarà a les 12 del migdia i inclourà una cursa de 4,7 quilòmetres i una caminada d’1,7 quilòmetres. Les inscripcions i donatiu seran a partir de 10 euros, i serviran per recaptar fons per a la Lliga contra el Càncer.

Activitats a Reus

La regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus en col·laboració amb la Lliga Contra el Càncer commemoraran el Dia Mundial del Càncer de Mama, el pròxim divendres 19 d’octubre, amb una tarda d’activitats a la Plaça de l’Indi, a l’antic hospital Sant Joan de Reus.

De les 17 a les 19 hores es realitzaran activitats com una sessió d’autoexploració mamària, una sessió de ioga i també un taller de patchwork per cosir coixins del cor que es lliuren a les dones operades de càncer de mama. En cas de pluja, la jornada s’emplaçarà al hall de l’antic hospital de Reus.

Activitats a Vila-seca

Al CAP de Vila-seca es lliurarà informació durant la jornada sobre la Lliga Contra el Càncer i el càncer de mama.

Activitats a Benifallet

La delegació de Benifallet, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama organitza un taller de patchwork solidari durant el divendres 19 d’octubre i el dissabte 18 d’octubre de les 17.00 a les 20.00 hores al Centre d’Interpretació de Benifallet. Cap portar fil de cosir blanc, tisores , agulla de cosir, agulles de cap, didal, bolígraf i regle. El donatiu serà de 15 euros que es pagaran en el moment d’apuntar-se. Per apuntar-se es pot fer als baixos de l’ajuntament el dimarts 16 d’octubre de les 11 a l’1 i de les 5 a les 7 de la tarda.

Activitats a Amposta

La delegació d’Amposta de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre realitzarà el pròxim diumenge, 21 d’octubre, el 15è ball a benefici de l’entitat a la Sala de Ball de la Lira Ampostina. Enguany estarà amenitzat per Guateque. El preu del donatiu d’entrada serà de 6 euros. Hi haurà fila 0.