.

.

TOTS 21

Suñé ha rebut en les darreres presències al jutjat el suport d'un grapat de seguidors. Foto:Tarragona21.

Suñé ha rebut en les darreres presències al jutjat el suport d’un grapat de seguidors. Foto:Tarragona21.

El judici de la Junta d’Extremadura contra Lluís Suñé per injúries al poble extremeny ha quedat vist per sentència.

La pena inicial ha quedat reduïda a una demanda per part de l’acusació de 3650 euros de multa pel regidor de Torredembarra.

L’acusació ha mantingut els arguments, a la vista oral que s’ha fet al jutjat social de Tarragona, de què s’havien creuat els límits de la llibertat d’expressió i que havia causat una ofensa a tot un poble utilitzant els seus símbols (escut i bandera)

La defensa de Suñé ha deixat clar que la imatge no va ser elaborada per l’acusat i que no va existir en cap moment la intencionalitat de fer un ultratge o una injúria, fets dels quals s’acusava a Suñé, al poble extremeny.

La defensa ha aportat proves on s’han recollit declaracions dels dos darrers presidents de la Junta d’Extremadura, acusació, i les signatures a favor de Suñé. El jutge no ha admès a tràmit però les mocions.

L’acusació ha demanat una pena de 12 mesos a raó de 10 euros per dia. En total la multa que demana la Junta d’Extremadura és de 3650 euros.

La defensa demana absolució i que la Junta d’Extremadura es faci càrrec de les costes judicials per haver actuat amb temeritat i mala fe.

En els pròxims dies el jutge donarà la resolució d’un cas on el mateix Suñé a la sortida ha reconegut que “moralment ja som guanyadors”.