.

Els caps de colla de la Vella de Valls, Verds, Joves de Valls i Jove de Tarragona durant el sorteig de la Diada de Sant Fèlix que s'ha celebrat a Vilafranca del Penedès

Els caps de colla de la Vella de Valls, Verds, Joves de Valls i Jove de Tarragona durant el sorteig de la Diada de Sant Fèlix que s'ha celebrat a Vilafranca del Penedès

La Diada castellera de Sant Fèlix del proper dissabte ja té ordre d’actuació. La colla Jove de Tarragona serà la primera en sortir a plaça, segons s’ha decidit en el sorteig que s’ha celebrat aquest vespre a Vilafranca del Penedès. Els seguiran els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls i la Joves de Valls completen un cartell inèdit en la diada per excel·lència. Pel que fa als seus objectius, la Vella espera aixecar un de 3 de 9 i un pilar de vuit. Els Verds aspiren a mostrar els seus castells de deu i la Jove de Valls pensa en el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9. Finalment, els tarragonins voldran aixecar el 5 de 9, la seva “joia de la corona”, tal i com ha dit el seu cap de colla, Carles Ribas.

Dissabte serà 30 d’agost i aquesta és una data assenyalada al calendari casteller. Serà la Diada de Sant Fèlix, la cita per excel·lència dels castells amb les quatre millors colles del moment: els Castellers de Vilafranca, la Vella i la Joves de Valls i la Jove de Tarragona. Es tracta d’un cartell inèdit en aquesta diada.

Aquest dimarts s’ha celebrat el sorteig que ha decidit l’ordre en què les colles sortiran a plaça. Els mocadors han permès a la Jove de Tarragona escollir ser els primers en sortir a plaça aquell migdia. Carles Ribas, el seu cap de colla, ha explicat que la seva intenció és “portar la nostra joia de la corona”, és a dir, el 5 de 9. No obstant, avisa que “caldrà veure quines forces tenim dissabte” tot i que es mosta convençut que vindran a assegurar aquesta construcció i aventura que podrien ensenyar un 2 de 9 tot i que ha reconegut que “el veig complicat”.

Els segons en actuar seran els Castellers de Vilafranca. El cap de colla dels Verds, Pere Almirall, considera que actuar en segona posició els farà anar més tranquils. De cara a les expectatives de la diada ha detallat que la colla té “la intenció de portar els castells de 10” i el pilar de vuit amb folre i manilles però també es reserva el fet que queden uns quants assajos per acabar-se de decidir.

La Vella de Valls serà la tercera colla en actuar. És el 43è Sant Fèlix consecutius dels vallencs, que reconeixen que difícilment podran portar el 3 de 10, com pretenien a començaments de temporada, ja que les lesions estan jugant-los una mala passada aquesta temporada. Per això, el seu responsable, Manel Urbano, apunta que “el 5 de 9 i el pilar de 8 són els grans objectius per aquesta Diada”.

Finalment, la Colla Joves ha sentenciat que “ens sentim molt estimats a Vilafranca”, segon el seu segon cap de colla, Joan Barquet. Per això, la Joves vol portar tot de castells de gamma extra a la plaça més castellera amb la intenció de “donar-ho tot” com podria ser un 5 de 9 amb folre i diversos castells nets com el 4 de 9.