.

.

TOTS 21

Acte de distincions i condecoracions de la Guàrdia Urbana

Acte de distincions i condecoracions de la Guàrdia Urbana

“Una comissaria pròpia del segle XXI” així ha destacat el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, la disposició del nou edifici policial a la zona de Joan XXIII, inaugurat oficialment avui, en el dia en què la Guàrdia Urbana ha celebrat els seus 156 anys, i amb l’objectiu i previsió de poder ampliar la plantilla a finals de mandat, a inicis del proper any.

La celebració de l’aniversari del Cos Policial tarragoní s’ha iniciat a les 12h al Teatre Tarragona on un any més s’han fet distincions i condecoracions a agents destacats per la feina efectuada aquest any. Entre les moltes mencions, exemples com la Creu a la Permanència pels 30 anys de feina d’Enrique Fernández, intendent major, o José Guijarro pels seus 25 anys. La del Mèrit Professional a Fèlix Soto, coordinador de Protecció Civil i Seguretat, i a l’agent, ja traspassat, Pere Margalló, a qui s’ha fet un sentit homenatge i protagonitzant un dels moments més emotius de l’acte en pujar els seus dos fills petits a rebre-la en nom seu.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, han mostrat durant l’acte el seu orgull pel treball de la Guàrdia Urbana de Tarragona, també Castillo, i ha destacat “l’esforç col·lectiu d’aquesta generació” com a compliment del “compromís de deixar a la nostra societat en millors condicions tot i el difícil moment actual”.

La nova comissaria inaugurada avui

La nova comissaria inaugurada avui

Castillo per la seva part ha destacat la “modernització del Cós” i l’increment d’agents policials respecte el 2009 com “el més important de la història de la Guàrdia Urbana tarragonina”. Actualment hi formen part al voltant de 250. Tot i així, ha mostrat el seu desig i objectiu d’ampliar la plantilla a finals del mandat, previsió que també ha comentat l’alcalde, ja que la nova comissaria té cabuda per a 350 agents. Segons el seu parer “tenint en compte el nombre d’habitants l’ideal seria ampliar fins a 290” ha dit. D’aquesta manera “tot i que l’índex de delinqüència que tenim és baix, estaríem molt per sobre del ràtio d’altres ciutats, que ja ho estem”.

Josep Fèlix Ballesteros i Carles Castillo inaugurant la nova comissaria

Josep Fèlix Ballesteros i Carles Castillo inaugurant la nova comissaria

La nova comissaria, que va entrar en funcionament al mes d’octubre, s’ha inaugurat oficialment avui cap a les 14h en un acte on s’ha destapat la placa identificativa de l’edifici del carrer Arquebisbe Josep Pont i Gol i amb una visita posterior per l’interior de les instal·lacions.

Autoritats visitant la nova comissaria

Autoritats visitant la nova comissaria

Tant Castillo com Ballesteros han destacat les diferències respecte a l’edifici anterior “un baix on feia vergonya anar” ha dit l’alcalde, i amb el nou equipament “estem a l’alçada de les necessitats i per a unes millors condicions de treball i la seguretat dels tarragonins que poden estar orgullosos de la seva Guàrdia Urbana” han afirmat.

Adrià Recasens