.

El ciutadà rus detingut a Salou que tenia una ordre de captura per part del Servei Secret dels Estats Units

La Guàrdia Civil ha detingut a Salou un home de nacionalitat russa i de 30 anys que estava essent buscat pel Servei Secret dels Estats Units per delictes d’estafa, falsificació de targetes de crèdit i blanqueig de capitals.

El detingut comprava i venia fraudulentament entrades online d’espectacles esportius i culturals, com concerts o obres de teatre, de la companyia americana StubHub. En total, l’home – amb l’ajuda de còmplices- havia venut més de 1.000 entrades valorades en més d’un milió de dòlars. El delinqüent aconseguia les contrasenyes d’usuaris de la companyia americana i adquiria il·legalment els bitlles per després revendre’ls als Estats Units i a d’altres països.

Des del 2013, el detingut i els seus còmplices havien aconseguit vendre més de 1.000 bitllets o entrades electrònics d’espectacles esportius, concerts, obres de teatre i tota mena d’esdeveniments culturals valorats en més d’un milió de dòlars americans. El detingut aconseguia el nom i la contrasenya d’usuaris de la companyia americana StubHub que es dedica a la compra i venda d’entrades online per espectacles esportius i culturals. Llavors, adquiria il·legalment els entrades electròniques i, posteriorment, les venia.

Fins i tot, en alguns casos, el lladre va enviar les entrades a altres membres de la seva xarxa que operaven a Nova York i altres països perquè poguessin revendre-les. A més, va enviar als seus còmplices els beneficis de les ventes realitzades i també va ingressar els diners a diversos comptes que tenia a bancs d’Estats Units, Anglaterra, Alemanya i Rússia.

Els agents van començar a investigar els fets i els efectius de l’Equip de la Guardia Civil contra Fugits de la Justícia, i la Unitat Orgànica de la Policia Judicial (UOPJ) de Tarragona i l’Equip de Policia Judicial de Salou, van descobrir que l’home buscat podria allotjar-se a Salou, al Tarragonès. El cos policial va activar un dispositiu de recerca en aquest municipi que va finalitzar amb la detenció del lladre. Actualment, l’imputat es troba a presó a l’espera de ser extradit als Estats Units on serà jutjat.