.

.

TOTS 21

Material decomissat

Material decomissat

Agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Comandància de Tarragona han aconseguit desarticular una organització delictiva, responsable d’introducció de cocaïna a Espanya procedent de Colòmbia, a través de paqueteria postal, detenint a dues persones en la localitat de Roda de Berà, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues.

Les recerques es van iniciar al juny de 2013, quan en aquesta localitat va ser detectada una organització delictiva que es dedicava al tràfic de drogues, per la qual cosa aquests individus es trobaven sota vigilància.

A principis de la setmana passada la Guàrdia Civil de l’aeroport de Barajas, va detectar un paquet postal procedent de Colòmbia amb destinació a Roda de Berà (Tarragona) que contenia llums portàtils, el qual després de ser examinat per raigs X es va comprovar que a l’interior dels casquets existien dobles fons que contenien cocaïna.

Per un Jutjat de Madrid es va acordar un lliurament vigilat de la qual s’encarregaria la Guàrdia Civil de Tarragona i que aquesta va vigilar des d’aquest instant els moviments del paquet fins a la seva destinació.

Una vegada el paquet va arribat al despatx de correus de Roda de Berà, es va esperar al fet que anés retirat el mateix, i en el matí del dia 10 de gener es van presentar dos individus amb la intenció de recollir el paquet postal, sent detinguts una vegada recepcionat el mateix.

Per part del Jutjat de Guàrdia del Vendrell es va autoritzar l’obertura del paquet postal, el qual contenia vuit llums i oculta en els casquets un total de 135 grams de cocaïna.

Pel mateix Jutjat es va autoritzar l’entrada i registre al domicili dels detinguts, on es van intervenir diferents efectes per a l’extracció, processament i adulteració de la cocaïna.

Els detinguts són dos homes de nacionalitat colombiana de 36 i 44 anys d’edat residents a Roda de Berà i Torredembarra respectivament.

Gènere intervingut

135 grams de cocaïna de gran puresa.
380 grams de substància de tall.
10 litres d’acetona.
1 maquina de recompte de bitllets
4 telèfons mòbils
1 vehicle
2 microones
1 bascula de precisió
2 premses de ferro
2 ventiladors
1 fogó
1 colador i filtres

Els detinguts i el gènere intervingut va ser posat disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 del Vendrell (Tarragona), el qual va decretar presó per a un d’aquests i llibertat amb càrrecs per a l’altre.