.

Mario Basora, amb Noemí Llauradó, brindant per l’èxit del certamen. Foto: Tots21

La desena edició de la Fira Reus Viu el Vi va carregada de novetats, començant pel canvi d’ubicació: es trasllada de la plaça Llibertat al Parc de Sant Jordi, amb més espai per evitar les típiques aglomeracions de gent, a la vegada que es tracta d’un entorn més amable, verd i amb tancaments de seu perímetre exterior.

Avui s’han presentat les novetats d’un certamen que se celebrarà el 7, 8 i 9 de juny, prou consolidat i referent fins i tot a Catalunya en l’oferta de vins de les DO de les comarques de Tarragona, on també es dóna un impuls el vermut de Reus. Una altra novetat és que la compra d’entrades es podrà fer on line també per descongestionar les clàssiques cues que es formen a la caseta de venda.

Finalment, l’horari de tancament s’avança a les 22 hores per tal de poder donar espai als restaurants de Reus a poder recollir assistents. Abans el tancamet s’allargava de fet fins la matinada. Es mantindran els espais musicals, però modulant el volum.

Aquest dimecres, 27 de març, s’ha presentat a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Reus el cartell de l’edició de 2024 de la Reus Viu el Vi, obra un any més del dissenyador Jordi Romero.

En aquesta ocasió Romero ha mantingut l’essència dels cartells de passades edicions, amb els elements referents de la copa i el cor, però jugant enguany amb taps de suro apilats representant un carroll de raïm. El fet de mantenir els dos elements, la copa i el cor, en el disseny del cartell no és casual, ja que persegueix que l’espectador identifiqui a simple vista la imatge distintiva de la fira del vi i alhora apreciï aquell element de disseny nou, representatiu de la corresponent edició. Romero ha volgut destacar que “una identitat visual repetida en el temps queda gravada en la memòria i ens ajuda a llegir més ràpid”.

Les novetats

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora, ha expressat que amb aquests canvis “busquem augmentar, encara més, la qualitat del certamen”. En aquest sentit, Basora ha afirmat que “en una fira d’aquestes característiques és important controlar l’aforament” i que la venda anticipada permetrà “donar resposta, de manera adequada, al gran volum de visitants que hi participen”.

Mario Basora ha detallat que el canvi d’ubicació al Parc de Sant Jordi respon a una qüestió d’aforament, i que “s’ha considerat convenient tenir un espai més gran i adient davant de l’àmplia assistència de públic que ha tingut la Fira en edicions anteriors”.

D’altra banda, a l’interior del Parc de Sant Jordi hi haurà tres espais clarament diferents: una zona de vermuts a l’entrada, la presència dels cellers a l’espai central i un emplaçament final, en direcció a la Fira Centre Comercial, on s’hi ubicarà la zona gastronòmica. “Amb aquesta distribució cerquem esponjar el públic assistent i evitar les aglomeracions”, ha argumentat el president de la Cambra de Reus.


Altres notícies:


Una caseta a la plaça de Prim

Pel que fa a la plataforma digital de venda d’entrades, Mario Basora ha explicat que “estem ultimant la seva creació per poder comprar els packs de forma anticipada”, amb l’objectiu d’aconseguir que l’accés a la Fira de les persones que ja l’hagin adquirit sigui més fluid. A més d’aquesta venda anticipada, els packs es podran recollir una setmana abans de la Reus Viu el Vi en una caseta habilitada per l’ocasió a la plaça de Prim.

Durant la presentació del cartell, Mario Basora ha fet valer la importància de la Fira com un “aparador dels vins del territori. La Reus Viu el Vi constitueix una plataforma per fomentar un producte que singularitza a les nostres comarques, com és el vi”. “Volem que la Reus Viu el Vi sigui un any més un èxit per a la ciutat, pel territori, pels cellers de les sis denominacions d’origen que conformen el territori CambraReus i per als establiments de gastronomia participants”, ha reafirmat.

El president de la Cambra de Comerç de Reus ha destacat, a més, que aquest nou format de fira, i per la seva dinàmica, permetrà la captació de nous públics.

El moment del sector

La Fira arriba en uns moments complicats en el sector vitivinícola pel descens en les vendes en el vi negre -a diferència del que passa en el vi blanc-, atribuïdes a les tendències actuals, la sequera i també a la davallada de la compra per part del mercat nordamericà. No obstant això, Basora calcula que augmentarà el nombre empreses que estaran presents en aquesta edició.

Basora ha remarcat la importància de l’impacte econòmic, però també social, de la Reus Viu el Vi, així com la voluntat “d’atraure a l’esdeveniment el públic que visita la Costa Daurada, sota el concepte de la nostra corporació de fomentar el territori”. En aquest sentit, i sota la premissa de treballar per la ciutat i pels seus sectors empresarials, una altra de les novetats és el tancament de la Reus Viu el Vi a les 22 hores, per oferir als assistents la possibilitat de desplaçar-se posteriorment a algun dels restaurants de la ciutat i, per tant, crear sinergies amb l’àmbit de la restauració.

La presentació del cartell ha comptat també amb la presència de la regidora de Projecció de Ciutat i alhora responsable de l’Agència Reus Promoció, Noemí Llauradó., que ha reiterat el fet que la Fira “és un referent a Catalunya” i ha saludat els canvis que ha operat l’organització, “que li otorgaran més qualitat”. La Reus Viu el Vi 2024 és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus amb el suport de l’Ajuntament de Reus.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */