.

.

TOTS 21

Un dels nombrosos grups de reusencs que shan atançat a la Festa de l'Oli

Una vista general de la Festa de l’Oli del Morell

Més gent vinguda de Reus que mai, força assistents de pobles del voltant, com Vilallonga, Vila-seca, Salou o El Rourell i, sobretot, un nou emplaçament.

La Festa de l’Oli del Morell ha reunit aquest matí centenars de persones al solar on hi ha la Terrafira de Nadal, oferta que ahir va batre tots els rècords d’assistència, especialment a la tarda, quan no s’hi cabia. L’experiment municipal de traslladar Terrafira al Nadal i fer-ho en un solar municipal espaiós, de més d’una hectàrea de superfície, ha colmat les expectatives i s’apunta que el lloc pot ser definitiu per a properes edicions.

La Festa de l’Oli ha servit també per tastar els olis de les dues firmes del Morell, la Cooperativa amb el seu oli a la pedra, i el més sofisticat Mas Montseny. A les 9, hora d’arrencada de la Festa, ja hi eren els més matiners per endur-se, per tres euros -donatiu adreçat íntegrament a la Marató de TV3-, el plat amb el pa, la llonganissa, la botifarra, la cansalada i dues mandarines. A les diferents taules disposades hi havia preparats els dos tipus d’olis i vi negre. Terrafira restarà oberta fins al vespre -a les 20 hores els estands i més tard en els espais-, quan clourà l’edició salvada d’enguany.

Resposta ‘espetacular’ a Terrafira

La regidora de Promoció Econòmica, Mònica Casas, destacava a Tots21 l’èxit d’aquesta edició del Terrafira nadalenc, especialment la crida feta als pobles de l’entorn. Terrafira, justament, ha estat promogut com a capital del Nadal del Camp de Tarragona. ‘La gent te moltes ganes de sortir i aquesta és una bona proposta. Dissabte va venir molta gent del Morell i de fora, la resposta ha estat espectacular’, subratllava Casas. ‘Es demostra que amb mascareta i totes les mesures de seguretat es poden organitzar activitats’. La sensació entre els estands participants és també de satisfacció.

Galeria d’imatges de la jornada. Fotos: Tots21:

Els més matiners de tots

Un dels nombrosos grups de reusencs que s’han acostat a la Festa de l’Oli del Morell

Un altre conjunt de Reus

Una colla vinguda de Vila-seca

A l’esquerra, un grup que ha vingut caminant des de la veïna Vilallonga, esmorzant amb uns amics del Morell. D’esquerra a dreta, la Rosó, el Raül, el Miguel, la Carolina i el Joan Jesús

Un altre grup de reusencs i reusenques.

Taula amb veïns del Rourell i del Morell. Al fons d’empeus, l’alcalde, Eloi Calbet

Dues generacions del Mas Montseny: el jove Roger i l’avi Josep

J. Garcia