.

.

TOTS 21

Diversos col·lectius i entitats han organitzat per aquest dissabte (12.00 hores) una cadena humana que vol unir la plaça de la Font i la Catedral en protesta pel projecte d’urbanització de la Budellera. Davant d’aquest acte, la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) ha fet públic el següent comunicat, que reproduïm íntegrament, i en el qual assenyala que “volem més informació del tema del polígon urbanístic de la Budellera i sobre el model urbanístic de la ciutat abans de fer un posicionament públic al respecte”.

“La Federació d’Associació de Veïns de Tarragona ha dut a terme un canvi de junta fa dos mesos amb l’inici d’una nova etapa que vol mantenir el compromís de treballar de forma efectiva i amb objectius clars per l’interès dels veïns i veïnes de la ciutat.

Un dels objectius és treballar d’una forma plural i apolítica, feina especialment difícil en la situació actual on hi ha interessos diversos sobre tots els temes i tothom vol pressionar.

És per això que la junta ha acordat treballar des del diàleg amb tothom. Cal prendre les decisions tenint tota la informació de tots els temes que hi ha ara mateix estan damunt de la taula i que afecten la qualitat de vida de la gent, com la sanitat pública, els serveis socials o la cohesió dels barris.

La pujada excessiva del preu del habitatge, dels lloguers a la ciutat i la mancança i remodelacions a la ciutat i als barris, és una de les qüestions de preocupació importants. Així com també que les parelles joves puguin viure a Tarragona sense necessitat de marxar.

És per aquesta raó que volem més informació del tema del polígon urbanístic de la Budellera i sobre el model urbanístic de la ciutat abans de fer un posicionament públic al respecte.

En breu ens reunirem amb l’Ajuntament per tal de poder conèixer més a fons el contingut del Pla General de Tarragona, la situació actual de la cohesió territorial a la ciutat, les possibilitats de rehabilitació i de construcció d’habitatges nous, especialment pisos socials.

Aquesta reunió tindrà lloc dins de les reunions de treball que fa dos mesos que la FAVT ha engegat amb l’Ajuntament de Tarragona sobre diferents temàtiques d’interès de la ciutat”.