.

.

TOTS 21

L'alcalde, Pere Granados, durant la seva intervenció. Foto: Cedida

L’alcalde, Pere Granados, durant la seva intervenció. Foto: Cedida

Salou va posar punt i final ahir al migdia al primer SalouCongress, un fòrum de debat que s’ha celebrat al Teatre Auditori de Salou (TAS) i ha tingut un format híbrid, ja que també s’ha pogut seguir per streaming. El congrés ha tractat sobre la transformació integral dels municipis turístics de costa, amb l’organització de diverses ponències i taules rodones en les què hi han participat prestigiosos especialistes en turisme, professors universitaris, empresaris, periodistes i autoritats polítiques.

“La digitalització i les noves tecnologies s’han aplicat a aquest hub”, ha assenyalat l’alcalde de Salou, ja que la convenció s’ha pogut seguir per internet, obtenint 2.300 visualitzacions de la página web, 700.000 impactes en xarxes i 700 persones connectades online, segons les primeres xifres de recompte; per la qual cosa “creiem que hem aconseguit una bona divulgació”.

L’alcalde ha valorat molt positivament l’organització d’aquest congrés perquè “ens permetrà descobrir quins són els principals desafiaments i oportunitats per enfortir el sector turístic, canviant i dinàmic, i que s’ha d’adaptar ràpidament a les conjuntures socials, econòmiques i mediambientals”. “Estem en un moment de canvis tecnològics molt important i hem de saber quin és el full de ruta que els municipis de sol i platja cal que seguim per poder tenir destinacions de qualitat que permetin fidelitzar turistes i visitants, i oferir una bona qualitat de vida als residents”, ha argumentat.

Pere Granados, que des de dilluns és el nou president de l’Alianza de Municipios Turísticos AMT, treballarà amb el repte de consolidar la sostenibilitat de les destinacions. També continuarà amb les accions per aconseguir més finançament supramunicipal per a les destinacions turístiques de costa, per tal de cobrir serveis que estan sobredimensionats, ateses les diferents realitats estacionals.