.

.

TOTS 21

La cap de llista, Laia Estrada, durant la presentació de la candidatura

La CUP ha presentat aquesta tarda algunes de les propostes del seu projecte per Tarragona. En un acte a l’Antiga Audiència la formació anticapitalista ha compartit els cinc grans objectius estratègics que es marquen pel proper mandat: la defensa dels drets socials i les llibertats col·lectives, la participació activa de la població tarragonina, la revitalització de tots els barris que conformen la ciutat, la lluita per la transparència i contra la corrupción i la cohesió de Tarragona. En l’acte han intervingut Jordi Martí, ex regidor de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona; Eva Miguel i Inés Solé, números 2 i 3 de la llista a les eleccions municipals del proper 26 de maig i Laia Estrada, actual regidora de la CUP al consistori, que encapçala la llista.

L’ex-regidor de la CUP Jordi Martí, el qual tanca la llista per les properes municipals, ha donat inici a l’acte defensant que “a Tarragona, urgeix posar la vida al centre”, premissa de la qual parteix el projecte de la CUP. Martí ha afirmat que des de la formació no entenen una ciutat “que no defensi a ultrança els drets i llibertats fonamentals”, tot i recordant els tarragonins i tarragonines represaliades del moviment independentista, feminista o sindical. També ha incidit en la defensa dels drets socials, com l’habitatge o la sanitat, eix bàsic del programa polític de la CUP, i dels drets fonamentals com en la lluita antifeixista i al feminista, també aspectes fonamentals del projecte cupaire.

Inés Solé ha començat la seva intervenció afirmant rotundament que la formació independentista no vol fer “les coses millor, sinó radicalment diferents”. La número 3 de la llista a les municipals ha destacat la importància que la CUP dona a la participació popular, un dels eixos diferencials del projecte de la CUP. “Volem un teixit popular fort i participatiu perquè és l’única forma de fer realitat una esmena a la totalitat que passa per fer front a lobbies de poder”, ha explicat Solé. La CUP aposta per pressupostos participatius basats en assemblees de barri, consultes ciutadanes vinculats per decidir qüestions de ciutat i un paper facilitador de la tasca de les entitats per part de l’Ajuntament. Solé ha desvetllat una de les propostes del programa dels cupaires, la qual consisteix a “oferir un local a cada barri que serveixi com a espai autogestionat pels joves, per tal de fomentar diversitat cultural, l’activisme, el lleure saludable, les alternatives de consum i d’oci”.

La número 2 de la CUP Eva Miguel ha centrat la seva intervenció en “la necessitat de revitalitzar la ciutat de Llevant a Ponent a causa de la degradació que ha causat la negligent gestió del govern de Ballesteros els darrers 12 anys”. Ha defensat que és el teixit popular organitzat i participatiu qui ha de decidir quin ha de ser l’ordre de prioritats de cada barri, ja que “són els veïns i les veïnes qui millor pot decidir on cal invertir els recursos econòmics”. L’arqueòloga ha desenvolupat les quatre grans línies d’actuació que proposa la CUP per revitalitzar Tarragona, que són “garantir un espai públic per a tothom i en condicions, l’ús social dels habitatges i locals buits, el respecte al medi ambient i una bona gestió del patrimoni”. En aquest sentit, Miguel ha explicat que la CUP aposta per la l’elaboració d’un Projecte d’Educació del Patrimoni al que podran adherir-se els diferents centres escolars del municipi, en la línia que ha defensat sempre la formació de “conèixer el patrimoni per defensar-lo i defensar-lo per no perdre’l”.

L’últim torn d’intervencions ha estat a càrrec de l’actual regidora a l’Ajuntament, Laia Estrada. La portaveu cupaire ha posat de manifest que és imprescindible la transparència i la fiscalització delsrecursos públics, els quals són limitats i “és per això mateix cal vetllar perquè no se’n malbarati ni un cèntim”. Per altra banda, també ha destacat el repte pendent de Tarragona és la cohesió de la ciutat la qual, segons la regidora, és un dels eixos d’actuació prioritaris per la CUP ja que “la unificació dels barris és imprescindible per tal de garantir la igualtat, la inclusió social, la revitalització de la ciutat i el respecte dels drets i llibertats fonamentals” englobant, així, els grans objectius estratègics que la CUP de Tarragona ha exposat aquesta tarda.