.

.

TOTS 21


La presència al ple de dilluns vinent d’un punt de l’ordre del dia que posa el rellotge en marxa per al cessament de la cupaire Laia Estrada com a regidora, per la pena d’inhabilitació de càrrec públic que comporta la sentència del ‘cas Bershka’, ha provocat la reacció dels anticapitalistes. La resposta ha vingut en forma de comunicat de premsa on la CUP “denuncia que darrere d’aquesta decisió hi ha una interpretació absolutament esbiaixada de la llei que només respon a interessos polítics. Estem davant d’una persecució política de primer ordre amb instruments de pressió per part del PSC i el PP. L’Ajuntament s’està saltant la seva pròpia legalitat per perseguir políticament la dissidència, i és que no té cabuda enlloc que es cessi un càrrec electe quan aquest no ha entrat a presó”.

“Els partits polítics promotors de la iniciativa -continua la nota- només pretenen treure’s de sobre una regidora del plenari per les seves discrepàncies polítiques”. La CUP considera que es tracta d’un fet “extremadament greu que només respon a la vendetta de l’alcalde i el seu equip contra la portaveu de la formació que l’ha assegut davant dels tribunals pel Cas Inipro, que ha qüestionat els ‘projectes estrella’ del govern com els Jocs del Mediterrani de 2017 (ara 2018) o el pla urbanístic de la Budellera i ha denunciat reiteradament l’opacitat de les empreses municipals i del conjunt de l’Ajuntament així com el nefast funcionament intern, entre d’altres”.

Per la CUP, l’actitud de l’alcalde “demostra que a l’Ajuntament hi ha instal·lat un govern caciquista, dèspota i autoritari. Som davant d’una acció clarament desesperada que evidencia que són conscients la fi de l’era Ballesteros al capdavant de la institució. La formació considera que amb aquesta maniobra cauen les màscares de les bones formes i aparences institucionals, quan aquesta és l’única resposta que és capaç de proporcionar l’alcalde i els seus per intentar treure’s de sobre el seu principal adversari polític”.

La candidatura es posa a disposició “de tots els grups de l’oposició que no vulguin fer de còmplices de Ballesteros i tinguin un interès real en abordar aquesta qüestió”.