TOTS 21

Laia Estrada i Jordi Martí a la presentació de les mocions. Foto: Tarragona21

Laia Estrada i Jordi Martí a la presentació de les mocions. Foto: Tarragona21

La CUP ha fet la presentació de les diferents mocions que presentarà al plenari aquest divendres. Des de la CUP es demana transparència en temes principals com per exemple la informació dels Jocs o la contractació de personal de l’INSS a l’Ajuntament.

La moció sobre l’estudi de l’aire és «valenta i concreta» ha dit Laia Estradala portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona ara toca parlar també amb ajuntaments com La Canonja, Salou, Vila-seca o Reus perquè se sumin a aquesta iniciativa.

La CUP ha demanat que la moció que presentaran divendres al ple «no es quedi en un calaix». Per Laia Estrada ara manca una «segona victòria» quan surti a concurs el fet de fer l’estudi.

Laia Estrada ha remarcat que l’estudi epidiemològic no ha de tirar enrere la moció presentada per la CUP.

La CUP se sumarà també a la moció sobre l’adhesió a l’AMI de l’Ajuntament de Tarragona i a una segona moció conjunta amb ERC que proposa que en cas de que no tiri endavant aquesta primera moció, es pugui fer una consulta ciutadana a Tarragona abans de l’octubre del 2015.

Laia Estrada conjuntament amb Jordi Marti, han presentat també una moció per demanar l’aturada immediata dels plans funcionals a la sanitat tarragonina i una quarta moció per finalitzar amb els privilegis dels consellers de l’Ajuntament per no rebre entrades a diferents espectacles.  Aquesta darrera moció ha estat feta amb un toc irònic segons Martí que ha defensat el tó amb el que s’ha escrit la moció.  En total la CUP entrerà fins a quatre mocions al ple.

La CUP també ha volgut explicar les preguntes que portarà al ple com per exemple. Demanar explicacions del canvi d’una treballadora de l’IMSS cap a l’Ajuntament, Pilar Palau Solé, dins del departament jurídic.  Jordi Martí ha deixat clar que «no considerem que sigui il·legal, ara demanem que s’expliqui com s’ha fet».

Perquè s’ha suprimit la plaça de cap dels serveis jurídics?. Les places d’oficial major també està vacant. Perquè s’ha optat per donar les tasques a l’oficial major que feia anteriorment la cap de serveis jurídiques.

Perquè l’Ajuntament de Tarragona deu anys després encara no té feta una estructura organitzativa ni la valoració dels llocs de treball.

La CUP preguntarà també sobre les càmeres que s’instal·laran a alguns punts de la ciutat, els acords sobre la neteja, el paper de l’Ajuntament com acusació en judicis, esperen no haver de formular la pregunta sobre la informació que s’havia de presentar als grups municipals aquesta setmana i encara no s’ha presentat la informació dels Jocs.