.

Imatge d’arxiu de la portaveu de la CUP, Laia Estrada. Foto: ACN

En relació a les acusacions de la consellera Begoña Floria acusant els anticapitalistes de “manipular” per filtrar un informe intern de Cultura, la CUP ha fet públic un comunicat on afirma que “en cap cas” qüestionava la professionalitat dels treballadors i treballadores del departament. La seva intenció, afirmen, era denunciar “el que entenem que és un problema polític”, una situació que “es podria evitar amb més previsió enlloc de situar els treballadors i treballadores en posicions compromeses”.

La formació reivindica que no estem davant d’una filtració, sinó que van fer “una comunicació pública denunciant una decisió que és molt greu i exposa la plantilla a haver de fer coses que no han de fer, donant el suport documental en el qual ens basem”. “No entra dins la lògica de la CUP funcionar a base de filtracions per l’esquena”, insisteixen, i asseguren que “en tot moment hem anat de cara”.

La CUP afirma que se’ls ha fet arribar l’informe “de forma anònima”, amb la indicació que es podia fer pública la informació. “Si no ho haguéssim enviat als mitjans de comunicació, ho haguéssim fet públic igualment en el ple” de divendres, tal com ja han fet els regidors cupaires en el punt del modificatiu de crèdit amb el qual s’ha donat 55.000€ a l’SCAN.

La motivació per fer-ho públic, expliquen, és que entenen que “és l’única manera de solucionar situacions greus i enquistades com és aquesta i d’evitar que es perpetuin dins l’Ajuntament”. Segons asseguren, la seva experiència a l’Ajuntament “ens demostra, malauradament, que només fent públiques aquest tipus de situacions el govern s’afanya a solucionar-les”. Afegeixen que celebren que “el finançament que l’informe reclamava, casualment, hagi arribat avui (per divendres)”.